Takseille yhtenäinen tapa ilmoittaa hinnoittelusta

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin on julkaissut taksimatkasta matkustajalle ilmoitettavat tiedot ja hintatietojen esilläpito -määräyksen.

Määräys tulee voimaan 1.2.2020.

Määräys koskee yksinomaan yksittäisiä palvelutilanteita, eli taksiasemalta alkavia taksimatkoja sekä muutoin ennalta tilaamatta tai varaamatta alkavia matkoja.

Katso myös tämä: Kymmenen faktaa taksin taksamittarista

– Antamamme määräys parantaa matkustajien mahdollisuuksia tutustua hintatietoihin ennen matkaa yhtenäistämällä tapaa, miten matkustajille ilmoitetaan hintatietoja, toteaa Traficomin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää.

Määräyksellä velvoitetaan ilmoittamaan taksimatkan hinta tai hinnanmääräytymisen perusteet matkustajalle ennen matkan alkua kirjallisesti taksin ulkopuolella.

Hinnasto tulee esittää ajoneuvon oikeanpuoleisessa takasivuikkunassa, muualla ajoneuvon oikealla sivulla tai muutoin ajoneuvon oikealle sivulle näkyvässä paikassa, siten että se on matkustajan mahdollisimman helposti havaittavissa.

Hinnasto voidaan sijoittaa esimerkiksi ajoneuvon katolle.

Määräys oli julkisella lausuntokierroksella ja lausuntojen perusteella hinnastosta poistettiin vertailuhinta.

– Saimme paljon palautetta koskien vertailuhinnan ilmoittamista hinnastossa. Palautteessa tuli esiin näkökulmia esimerkiksi siihen, että vertailuhinnan ilmoittaminen voi antaa matkustajalle joissain tilanteissa väärän kuvan hintatasosta, toteaa Sillanpää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here