Surkea tulos poliisin raskaan liikenteen tehovalvonnassa

Poliisi totesi viime viikon raskaan liikenteen tehovalvonnassa 177 ajo- ja lepoaikarikkomusta sekä 46 ajopiirturirikkomuksia. Lisäksi piirtureiden manipulointitapauksia paljastui neljä.

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 16 tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 63 kappaletta.

Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (46), kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen (18). Etsintäkuulutettuja tavattiin valvonnassa 7 ja rattijuoppoja yksi.

Valvonnassa tuli esille myös 15 tapausta, joissa kuljettaja käytti kännykkää tai muuta viestintälaitetta ajon aikana.

– Poliisin valvonnalle on näköjään tarvetta, kun rikkeitä löytyy tässä määrin, vaikka tälläkin kertaa valvonnasta tiedotettiin etukäteen, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Lähtökohtaisestihan valvonnassa ei pitäisi löytää rikkomuksia lainkaan.

Poliisin viime viikolla 22.7 – 28.7 järjestämään valtakunnalliseen raskaan liikenteen tehovalvontaan osallistui myös Kaakkois-Suomen rajavartiosto valvomalla rajanylityspaikoilla.

Viikon aikana tarkastuksiin käytettiin noin 2 400 työtuntia ja tarkastettiin 1 411 raskasta ajoneuvoa. Tarkastetuista ajoneuvoista 1 158 oli kotimaisia ja 253 ulkomaalaisia. Mukana oli 40 linja-autoa.

Valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Nyt jo edemennyt ystäväni, suuren valtakunnallisen ”rekkafirman” pääluottamusmies sanoi useamman kerran
    että, raskaitten ajoneuvojen ratin takana istuu kuljettajia, joilla ei ole mitään edellytyksiä olla siellä. Antaako
    nykyinen koulutus kelvolliset valmiudet ”rekkakuskin” ammattiin?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here