Suomen vanhin autoharrastuslehti on ilahduttanut jenkkiautojen harrastajia jo 40 vuotta!

17.1.2018 18.05

Suomen vanhin autoharrastuslehti V8-Magazine on yhdistänyt amerikkalaisten vanhojen autojen rakentelijoita vuodesta 1978.

Juuri ilmestyneen numeron 40-vuotisteemassa esitellään historian ensimmäinen, 1978 American Car Shown voittaja-auto, Kari Viitasen ’48 Oldsmobile Futuramic sekä sen rakentamisessa mukana olleen Martti ”Luppe” Luoson huikea harrastajatarina.

– Veekasilla on aina ollut uskomaton taito yhdistää jenkkiautounelmat, nostalgia, tieto ja tekniikka. Samoihin kansiin mahtuvat autoesittelyt, amerikkalaisten autojen rakentaminen, tapahtumat meillä ja muualta sekä tietysti itse tekijät ja heidän tarinansa autojen takana, sanoo lehteä jo 23 vuotta luotsannut päätoimittaja Jarmo Markkanen.

– Olen koko ikäni touhunnut tavalla tai toisella jenkkiautojen parissa. Mikäpä sen ihanteellisempaa kuin pystyä yhdistämään harrastus ja työ, sanoo Markkanen unelmaroolistaan. Hän on automies henkeen ja vereen ja toimii myös Autobildin ja GTi Magazinen päätoimittajana.

Fokus Median kustantama V8-Magazine on pitänyt vahvan asemansa harrastajien ykköslehtenä. Sen perustivat vuonna 1978 jenkkiautoharrastajat Riitta ja Berndt Ekman yhdessä Kim Petterssonin kanssa. Veekasi oli tuolloin aihealueen pioneeri.

Alkuaikoina käväissyt raggari-imago hävisi, ja jenkkiautoilu sai vuosien kuluessa yleisen hyväksynnän. Nykyään roddaus on arvostettu autojenrakenteluharrastus ikään, sukupuoleen ja asemaan katsomatta.

– Käsillä tekemistä arvostetaan vahvasti tässä lehdessä. V8-Magazine tarjoaa sellaista harrastuksen ydinsisältöä, jota netistä ei löydy, päätoimittaja sanoo.

– Jenkkiautot ja niiden rakentelu on enemmän kuin ohimenevä harrastus. Se on elämäntapa, joka siirtyy isältä pojalle, Markkanen muistuttaa

Juhlavuonna V8-Magazine ilmestyy tuhtina pakettina. Jokaisessa numerossa on enemmän sivuja kuin tavallisesti, ja joulukuussa ilmestyy suuri juhlanumero. 

Juhlateeman hengessä vuoden aikana kurkistetaan lehden historiaan, kuullaan pioneeriharrastajien tarinoita ja esitellään menneiden vuosien kuuluisia autoja. V8-Magazine ilmestyy 10 kertaa vuodessa, ja sen lukijamäärä on noin 90 000.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here