Suomen rallirytinä jatkuu lauantaina Riihimäellä

.

19.5.2017 22.10

Rallin SM-sarja jatkuu lauantaina suomalaisilla sorateillä, sillä edessä on sarjaan paluun muutaman vuoden tauon jälkeen tehnyt legendaarinen Riihimäki-ralli.

Rytinä jatkuu Riihimäellä, sillä osallistujia ilmoittautui määräaikaan mennessä 120 autokuntaa. Neljässä SM-luokassa tullaan näkemään varmasti hieno kesäkauden aloitus ja upeita rallisuorituksia.

SM1-luokassa kuljettajia sorateiden herruudesta taistelemaan lähtee 22 kuljettajaa, joista yhdeksän on mukana R5-ralliautolla.

Ensimmäistä kauttaan SM1-luokassa ajava Teemu Asunmaa otti sensaatiomaisesti kaikista talvikauden kilpailuista täydet pisteet. Voitot tulivat Rovaniemeltä ja Tahkolta, kun taas rallin kakkossija Mikkelistä, mutta voittaja Rovanperä ei ajanut pisteistä, joten isoin potti kilahti sieltäkin Asunmaan tilille.

Asunmaa ei tule missään nimessä pääsemään helpolla sillä pisteissä toisena oleva, hallitseva luokan suomenmestari Juha Salo lähtee vuoren varmasti hyökkäämään ja saalistamaan kauden ensimmäistä voittoa.

Niin ikään Jarkko Nikara pistänee kärjen erittäin ahtaalle ja mielenkiintoista on nähdä, kuinka yhteistyö japanilaiskartturi Sayaka Adachin kanssa on kehittynyt.

Mainittakoon tästä luokasta myös kauden ensimmäisen SM-rallinsa ajana, viime vuoden Tulevaisuuden Tähti -palkinnon voittanut Juuso Nordgren, Fordista Skoda Fabia R5 -autoon siirtynyt Jukka Kasi sekä vielä Jesse Turunen, joka ajaa nyt toisen kilpailunsa Hyundain i20 R5 –ralliautolla.

SM2-luokassa talvikausi oli nuoren rallitaiturin Eerik Pietarisen juhlaa. Suvereenit voitot jokaisesta kolmesta talvirallista johdattivat Pietarisen yli 40 pisteen johtoon luokassa, joten varsin mukavista asetelmista nuori mies pääsee starttaamaan soralle.

Ville Hautamäki kärkkyy pisteissä toisena ja Janne Eronen kolmantena.

Tämän kolmikon lisäksi ainakin Kristian Kiviniemeltä odotetaan nyt näyttöä ailahtelevan alkukauden jälkeen ja myös Tommi Järvinen lienee hyvässä iskussa.

SM3-luokassa talvikauden komeetta Emil Lindholmilta jää Riihimäen osakilpailu väliin, joten pistejohtaja ja yksi ennakkosuosikki on poissa pelistä.

SM-pisteissä etenkin viiden sakkiin pääsemiseen ja siellä säilymiseen luulisi olevan herroilla Miika Hokkanen, Henrik Pietarinen, Miki Lindblom ja Jussi Lindberg olevan kova hinku.

Muun muassa tämä kaarti nimittäin taistelee Lindholmin kanssa pääsystä Tulevaisuuden Tähti -kilpailun valintakokeisiin ja tavoittelemaan pääpalkintoa eli täydellistä ajopakettia heinäkuun lopussa ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Riihimäki-ralli on toiseksi viimeinen ralli, joka huomioidaan kilpailuun.

Ei sovi kuitenkaan unohtaa myöskään toisena pisteissä olevaa Anssi Rytköstä ja paluun sarjaan tekevää Samuli Vuorisaloa.

SM4-luokassa Erno Kinnunen on melko monen yllätykseksi luokan pistejohdossa ja mielenkiintoista on nähdä, kuinka lento jatkuu nyt sorapinnalla.

Varmaa on kuitenkin se, että nälkä on kova perässä saalistavilla Esa Ruotsalaisella, Janne Seluskalla, Joni Toivasella ja Joonas Lindroosilla. Myös hyviä otteita talviralleissa väläytelleeltä Jori Nousiaiselta voidaan odottaa kärkituloksia.

Tiimien välisessä taistelussa Hannu’s Rally Team on kärjessä 108 pisteellä ja Hannu’s Senior Rally Team seuraa toisena 73 pisteellä. Viiden kärkeen mahtuvat myös Printsport 3 (56), DYNAMO (54) ja Printsport 1 (53).

Lauantain kisapäivä

Riihimäki-rallin varsinainen kilpailupäivä on lauantai, jolloin matkaan startataan kello 11.01 Ragnar Granitin aukiolta.

Rallissa ajetaan yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy päivän aikana mittaa 88 kilometriä.

Kilpailupäivän aikana käydään Pohjolankadulla sijaitsevassa huollossa, jonne ensimmäinen kilpailija saapuu kello 13.30. Kilpailun maalijuhlallisuudet alkavat Pohjolanrinteen koulululla (Pohjolankatu 8, 11120 Riihimäki) kello 17.10.

SM Riihimäki-rallin tuplayleisöerikoiskokeilla on säpinää

SM Riihimäki -rallissa on kaksi yleiserikoiskoetta, jotka ovat käynnissä Riihimäen varuskunnan alueella samanaikaisesti, ja tälle super-EK:lle starttaa auto aina puolen minuutin välein.

Ennen varuskunnan tuplayleisöerikoiskoetta ajetaan kolme ”metsä-EK:ta”, joiden yhteispituus on noin 40 kilometriä.

Ensimmäinen kilpa-auto starttaa varuskunnassa ajettavalle 2,5 kilometrin mittaiselle EK 4:lle kello 14.15.

Erikoiskokeiden määrä: 8
Erikoiskoekilometrejä: 88 km
Kilpailun kokonaispituus: 240 km

www.riihimakiralli.fi 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän