Suomeen tulossa oleva moottorirata puuttuu koko Pohjois-Euroopasta

21.5.2017 09.15

Hallitus myönsi perjantaina julkaistussa lisätalousarviossaan Iittiin nousevalle Kymriringille lisämäärärahaa yhteensä 17,5 miljoonaa euroa.

Moottoriurheilu-, ajokoulutus- ja valmennuskeskus on ainutlaatuinen hanke, jollaista ei ole rakennettu Euroopan alueella 25 vuoteen.

Korkeimman kilpailutoiminnan tason muun muassa Formula 1:ssä ja rallicrossissa mahdollistavasta Kymiringista odotetaankin suomalaisen autourheilun yhtä suurinta kansainvälistä valttikorttia ja veturia.

Kymiringin viime vuonna käynnistyneet rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa. Ensimmäinen kilpailusopimus moottoriurheilun MM-tason huipputapahtumasta, MotoGP:n järjestämisestä, on jo tehty.

– Kyseessä on merkittävä investointi, joka tulee tuomaan valtiolle tuoton moninkertaisesti takaisin. Kymiringissä ei puhuta pelkästään suomalaisen auto- tai moottoriurheilun edusta, vaan kokonaisvaltaisesta hyödystä muun muassa elinkeinoelämälle, työllisyydelle, teknologialle sekä liikennöinnille, kuvailee autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, puheenjohtaja Juhani Pakari.

– Moottorirata tarjoaa harjoittelupuitteet ja kilpailuareenan, jollainen on aiemmin puuttunut koko Pohjois-Euroopasta, Pakari summaa.

Hallituksen Kymiringille myöntämä tuki koostuu radan rakentamiskustannuksiin (3,5 miljoonaa euroa) sekä alueen risteysjärjestelyihin (14 miljoonaa euroa) myönnetyistä lisämäärärahoista.

www.kymiring.fi

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän