Suomalaisyhtiölle yli 10 miljoonan euron kauppa Jaguar Land Roverin kanssa

Teknologiayhtiö Proventia toimittaa sähköautojen tuotekehitys- ja testauskeskuksen brittiläiselle autonvalmistajalle Jaguar Land Roverille.

Proventian toimittama testauskeskus tulee olemaan osa Jaguar Land Roverin Reimagine-strategian mukaisia investointeja kestävään kehitykseen ja sähköautoteknologiaan. Kaupan arvo on yli 10 miljoonaa euroa.

Monikansallinen Jaguar Land Rover on globaalisti toimiva autonvalmistaja, joka valmistaa noin puoli miljoonaa ajoneuvoa vuosittain.

Yhtiö painottaa uudessa vuonna 2021 julkaistussa strategiassaan hiilineutraalia liiketoimintaa ja tuo lähivuosina markkinoille useita täyssähkömalleja.

Proventia on investoinut viime vuosina voimakkaasti sähköistyvän ajoneuvo- ja työkoneteollisuuden teknologioihin.

Yhtiön sähköautojen tuotekehitys- ja testausratkaisut suunnitellaan ja valmistetaan Proventian Oulun tehtaalla. Yhtiö arvioi rekrytoivansa lähitulevaisuudessa kymmeniä työntekijöitä muun muassa sähkö-, automaatio- ja mekaniikkasuunnitteluun sekä projektinhallintaan ja tuotantoon.

Proventia Group on kansainvälisesti toimiva suomalainen teknologiayhtiö, joka tarjoaa ratkaisuja ja palveluja moottori-, työkone- ja ajoneuvoteollisuuteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Proventia kehittää ja valmistaa modulaarisia testauskeskuksia sähkö- ja hybridiajoneuvojen tuotekehitykseen sekä työkoneiden voimalinjojen energiatehokkuutta parantavia järjestelmiä ja -komponentteja. Proventia huomioi kaikessa toiminnassaan ihmiset, ympäristön ja tulevat sukupolvet – visionaan nollapäästöisyys.

Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 170 alan ammattilaista Suomessa, Tšekissä ja Englannissa. www.proventia.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here