Sivulliset estivät rattijuopon pääsyn isommalle tielle — poliisi kiittää esimerkillisestä toiminnasta

Kuva: CvB.

Hätäkeskus sai ilmoituksen lauantaina aamupäivällä Savonlinnan Punkaharjulla epävarmasti ajaneesta ja penkkaankin törmänneestä henkilöautosta.

Poliisin tiedotteen mukaan vaarallisesta ajotavasta huolestuneet sivulliset olivat yrittäneet pysäyttää autoa viittoilemalla sille, mutta auton kuljettaja oli kiihdyttänyt pois paikalta.

Tämän jälkeen sivulliset olivat sulkeneet omilla ajoneuvoillaan tietä siten, että auto ei pääsisi jatkamaan matkaansa isommalle tielle niin sanotusta umpiperästä, minne oli ajanut.

Paikalle tullut poliisipartio tavoitti samoilta sivullisilta saamiensa ohjeiden avulla autoa kuljettaneen paikkakuntalaisen 1960-luvulla syntyneen miehen metsästä.

Poliisin mukaan mies oli juossut metsään karkuun jalkauduttuaan ensin autostaan ja lähestyttyään kävelemällä paikkaa, jossa sivulliset edelleen olivat sulkemassa tietä.

Mies puhalsi kiinnioton jälkeen poliisin seulonta-alkometriin 1,6 promillea ja lopullinen veren alkoholipitoisuus selviää verikokeiden tuloksista.

Poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi kiittää tilanteeseen osallistuneita sivullisia heidän esimerkillisestä toiminnastaan, jolla estettiin auton pääseminen vilkkaammin liikennöidyille teille ja vältyttiin mahdollisilta vakavimmilta seuraamuksilta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here