Sisulta uutta teknologiaa raskaisiin ajotehtäviin

15.3.2018 15.12

Norjaan Johs. J. Syltern as:lle toimitettu Sisu Polar Hauler 8×4 raskasveturi on varustettu uudella 10 tonnin kantavuuden omaavalla nousevalla ja ohjaavalla kakkosakselilla.

Uudella akselistorakenteella saavutetaan Sisun mukaan suurempi tieliikenteessä sallittu kokonaispaino ja akselipainojen tasaisempi jakautuminen. 

Tällä toteutuksella ajoneuvon teknisesti suurimmat sallitut akselimassat ilman nopeudenrajoitusta ovat 10 t + 10 t + 16 t + 16 t.

Nostettava 2-akseli yhdessä vedonvapautuksen ja hydraulisen telinnoston kanssa parantavat ajoneuvon etenemiskykyä Norjan haastavissa olosuhteissa, Sisun tiedotteessa todetaan.

Johs. J. Syltern as:lle luovutettu Sisu Hauler on uuden 2-akselin lisäksi varustettu valmiudella irrotettavalle viidennelle akselille.

Asiakkaan toivomusten mukaisesti uuden Sisu Polar Haulerin ohjaamosta löytyy 2-akselin ja 5-akselin portaaton jousipaineensäätö.

Sisun mukaan portaattomasti säädettävissä olevan jousituspaineen avulla ajoneuvolle saavutetaan aina optimaalinen akselipainojakauma.

Norjan mäkisissä maastoissa työskentelyä varten Sisun etutasauspyörästö on varustettu erillisellä öljypumpulla. 

Lisäksi toimitettu auto on varustettu erikoismatalalla 36 tonnin siirrettävällä vetopöydällä, hiekoittimilla ja muun muassa säätötilavuushydrauliikalla lavetti- ja kippiperävaunujen käyttö huomioiden.

Kymmenen tonnin ohjaava nostettava akseli

Uusi akseli on levyjarrullinen ja mekaanisesti ohjattu. Akseli on varustettu täysin uudella nelipalkeisella ilmajousituksella ja ilmatoimisella nostojärjestelmällä.

Akselin kantavuutta voidaan säätää automaattisesti tai manuaalisesti kuljettajan toimesta.

Uudentyyppisellä jousituksen tuennalla ilmajousitetulle akselille on saavutettu jopa 60 mm normaalia pidempi joustomatka. 

Ilmajousitusjärjestelmän tuenta pitää jousitasot aina kohtisuorassa toisiinsa nähden, jolloin jousituksen maksimiliikkeitä ei tarvitse rajoittaa. Lisäksi akseli voidaan varustaa kallistuksenvakaajalla, todetaan Sisun tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here