Seuraavasta täyssähköisestä Mini Cooper -mallista tulee kaksi versiota

Syksyllä alkaa uuden Mini-sukupolven tuotanto. Uuden Mini Cooper -mallin muotoilu pidetään edelleen piilossa naamiokuvioinnilla, mutta valmistaja paljastaa joitain yksityiskohtia jo nyt.

Minin uusi sukupolvi on suunniteltu täyssähköiseen ajonautintoon sekä Minimäisellä ketteryydellään että luovalla tilankäytöllä. Uutuus on uskollinen yli 60 vuotta menestyksekkäästi toimineelle konseptille.

Edellisen sukupolven Mini Cooperin sähköinen versio esiteltiin vuonna 2020. Se nousi pian bensiini- ja dieselversioiden ohi myydyimmäksi Mini Cooper -versioksi. Kun viime vuonna uusia Mini-autoja myytiin maailmassa lähes 300 000, niistä yli 43 000 oli sähköisiä.

Vielä ennen tämän vuoden kesää nykyisen sukupolven Ministä tulee markkinoille Cabriolet-malli, joka on yksi ensimmäisistä sähköavoautoista maailmassa.

3 ovea – 4 istuinta – 2 versiota

Uudesta kolmiovisesta Mini Cooperista tulee kaksi versiota. Mini Cooper E:n teho on 135 kW ja akkukapasiteetti 40,7 kWh, Mini Cooper SE:n teho 160 kW ja akkukapasiteetti 54,2 kWh.

Sähköisen mikroauton tunnelma ja ketteryys ovat molemmille malleille luontaisia. Niiden toimintasäde on 300–400 kilometriä, mikä tekee niistä sopivan välineen kaupunkiseikkailuihin.

Nelipaikkaisten autojen sisätilojen muotoilu on suunniteltu joustavaksi. Esimerkiksi tavaratilan kokoa voi tarvittaessa laajentaa.

Uusi sähköinen ydinperhe

Uusi sähköinen Mini Cooper ja marraskuussa tuotantoon siirtyvä Mini Countryman muodostavat yhdessä uuden sähköisen tuoteperheen ytimen. Seuraavaksi Mini-perhe täydentyy Mini Acemanilla vuonna 2024.

Mini on täyssähköinen automerkki 2030-luvun alusta lähtien.

Valmistaja paljastaa lisää yksityiskohtia vielä ennen tuotannon käynnistymistä.

Päivän museoauto: Hieman laadukkaampi Mini

Tällainen on ensisilmäys tulevien Mini-sukupolvien uuteen muotoiluun

BMW:n ja Minin latausverkosto Suomessa saa 776 uutta latauspistettä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän