Seinäjoen Vauhtiajojen molemmat Legends-lähdöt keskeytettiin

Jesse Vartiainen, Mathias Hertén ja Pekka Seppänen.

5.8.2017 21.45

Seinäjoen Vauhtiajoilla nähtiin yllättäviä käänteitä niin radalla kuin sääolosuhteissakin. APR Competitionin Mathias Hertén ajoi voittajaksi Legendsien ensimmäisessä A-finaalissa ja päivän toisessa finaalissa miehen vauhti riitti kolmannelle sijalle renkaiden ylikuumenemisen vuoksi, todetaan APR Competitionin tiedotteessa.

Päivän ensimmäinen kilpailulähtö keskeytettiin punaisilla lipuilla ulosajon vuoksi, eikä uusintalähtöä järjestetty tarvittavan kierrosmäärän ollessa jo täysi.

Toinenkin Legends-lähtö oli dramatiikkaa täynnä ja keskeytettiin niin ikään punaisilla lipuilla. Keskeytyksen syynä oli Johan Ahokkaan ulosajo voimakkaan sadekuuron yllättäessä sekä Ahokkaan että perässä tulleen Pekka Seppäsen. Ulosajon seurauksena Ahokkaan auto syttyi palamaan, mutta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

– Yhtäkkiä shikaanin jälkeen alkoi sataa kuin saavista ja minä sekä Pekka ajauduimme ulos. Nurmikolla oli valtava monttu johon auto iskeytyi ja löi öljypohjan rikki, minkä vuoksi moottori syttyi tuleen, kertaili Ahokas hurjaa tilannetta.

Mathias Hertén oli päivän päätteeksi ykkösmies voitolla ja kolmannella sijalla. Mies oli hyvien sijoitusten myötä tyytyväinen lauantain pistesaaliiseen, joskin miehen tavoitteet alkavat siintää jo syyskuussa ajettavissa MM-finaaleissa.

– Tosi hyvällä fiiliksellä, viimeinen erä jäi hieman harmittamaan, kun vauhti ei oikein riittänyt loppuun saakka, mutta tosi hyvällä mielin koko viikonlopusta. Pääasia jatkossa ovat maailmanpisteet ja niihin keskitytään, linjasi Hertén.

Toisen lähdön voitti Markku Yliaho ja Jesse Vartiainen ajoi molemmissa lähdöissä kakkoseksi.

Kilpailulähtö 1

1. Mathias Hertén 11:24.993
2. Jesse Vartiainen +2.047
3. Pekka Seppänen +3.917

Kilpailulähtö 2

1. Markku Yliaho 16:32.134
2. Jesse Vartiainen +1.952
3. Mathias Hertén +3.381

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!