Scanialta järjestelmä, joka osaa automaattisesti säätää auton toimintoja sijainnin mukaan

Scania Fleet Management -järjestelmässä Scania Zonen avulla on helppoa säätää ajoneuvon asetuksia tietyillä alueilla, joilla sovelletaan erityisiä ehtoja ja sääntöjä, esimerkiksi tiettyinä kellonaikoina tai viikonpäivinä. Tämä tukee kuljettajaa automaattisesti.

14.9.2018 20.50

 

 

Scania Zone on sijaintipohjainen palvelu ajoneuvon automaattiseen säätöön, joka auttaa kuljettajia noudattamaan liikennesääntöjä ja ympäristömääräyksiä, mahdollistaa kuorma-autojen ympäristöystävällisen käytön ja parantaa kansalaisten turvallisuutta.

Scania Zone on Scania Fleet Management -palvelun valinnainen lisäosa.

Sen avulla kukin asiakas voi linkittää säännön (esim. ”Enimmäisnopeus 15 km/h”) esimääritetylle geofence-vyöhykkeelle. Kun ajoneuvo tulee vyöhykkeelle, se ottaa säännön automaattisesti käyttöön.

Sääntö voi olla informatiivinen, jolloin kuljettaja saa siitä ilmoituksen, tai vapaaehtoinen, jolloin ajoneuvon käyttäytyminen muuttuu, mutta kuljettaja voi ohittaa säännön.

Vyöhykkeet voivat olla laajoja maantieteellisiä alueita tai rajatumpia osioita tietyllä tieosuudella.

Samalle alueelle voidaan määrittää erilaisia vyöhykkeitä, jotka voivat olla myös päällekkäisiä.

Ne voidaan määrittää myös olemaan voimassa vain tiettyinä aikoina, esimerkiksi öisin. Kun kuorma-auto poistuu vyöhykkeeltä, se palaa taas normaaliin toimintaan.

Scania Fleet Management -järjestelmässä Scania Zonen avulla on helppoa säätää ajoneuvon asetuksia tietyillä alueilla, joilla sovelletaan erityisiä ehtoja ja sääntöjä, esimerkiksi tiettyinä kellonaikoina tai viikonpäivinä. Tämä tukee kuljettajaa automaattisesti.

Monet Euroopan kaupungit ovat ottamassa käyttöön erilaisia vyöhykkeitä, joilla pyritään parantamaan ilmanlaatua tai turvallisuutta tai vähentämään liikenneruuhkia.

Käytettävissä ovat alusta lähtien muun muassa seuraavat toiminnot: nopeusrajoitus, alhaiset päästöt (esim. pakokaasujen nollapäästöt hybridiajossa); alhainen melutaso (ajo sähkökäytöllä) ja yleisen päällirakenteen (esim. pyörivän varoitusvalon päällekytkentä ajettaessa koulun pihaan). 

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä mahdollisuuksista, jotka ovat tulevaisuudessa saatavilla erilaisissa sovelluksissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän