Saipan Liigapelaajat kulkevat biokaasulla

SaiPa, Gasum ja Auto-Suni jatkavat kaasuautoyhteistyötä alkaneella jääkiekon SM-liigakaudella.

Ensimmäisen vuoden kokemukset osoittivat, että biokaasulla toimivien autojen käyttö on paitsi vaivatonta myös kustannustehokasta, todetaan Gasumin tiedotteessa.

Vuoden aikana SaiPalle kertyi 150 000 biokaasulla ajettua kilometriä, mikä tarkoittaa jopa 18 tonnin CO2-päästövähennystä bensiiniautoihin nähden.

SaiPa haluaa toimia ympäristöystävällisten valintojen suunnannäyttäjänä SM-liigassa ja on painottanut toiminnassaan vähäpäästöisiä liikkumisen ratkaisuja.

SaiPan pelaajien, valmentajien ja muun henkilökunnan käytössä on ollut nyt vuoden ajan kymmenen uusiutuvalla biokaasulla kulkevaa Škoda Octavian G-TEC-kaasuautoa.

Biokaasukäyttöisiin autoihin siirtyminen toi SaiPalle myös Suomen Ympäristökeskuksen myöntämän Hinku-teko -palkinnon tammikuussa 2019.

Ympäristöystävällisellä kaasuautolla ajaminen on tullut tärkeäksi myös SaiPan pelaajille.

Puolustaja Erik Autio kertoo ajaneensa viime vuoden aikana yhteensä 15 000 kilometriä, joista suurimman osan kotikaupunkinsa Espoon ja Lappeenrannan välillä.

– Tankkausasemat osuvat ajomatkan varrelle, ja olenkin ajanut biokaasulla 95 prosenttisesti. Olen ollut todella tyytyväinen kaasuautoon, ja ympäristöystävällisellä autolla ajaminen myös tuntuu mukavalta, Autio kertoo.

Kaasutankkausasemia löytyy jo lähes kaikilta SM-liigan paikkakunnilta, ja Gasum tulee avaamaan uuden aseman myös Kuopioon.

Vähäpäästöistä biokaasua tuotetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotitalouksien biojätteistä, kauppojen hävikistä ja yhteiskunnan jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista.

Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here