Romutuspalkkiosta on käytetty jo melkein 70 prosenttia!

19.6.2018 13.05

 

Vuoden 2018 aikana yli 5 000 autolle on tehty romutuspalkkiovaraus. Valtion romutuspalkkioon varatusta 8 miljoonasta eurosta on käytetty jo 68 %. 

Romutuspalkkion voi käyttää uuden, vähäpäästöisen henkilöauton hankkimiseen 31.8.2018. asti. 

– Romutuspalkkio ja hankintatuet ovat yksi tapa tukea liikenteen päästöjen vähentämistä. Vaihtoehtoiset käyttövoimat ovatkin kasvattaneet suosiotaan pikkuhiljaa ja kannattaakin kiinnittää huomiota myös siihen, että kaasukäyttöisiä autoja ja hybrideitä on hankittu romutustuella enemmän kuin perinteisiä dieseleitä, toteaa Trafin pääjohtaja Mia Nykopp.

– Romutuspalkkion käyttöä harkitsevien on kiinnitettävä erityisesti huomiota ehtojen täyttymiseen. Auton on muun muassa pitänyt olla hakijan omistuksessa viimeisen vuoden ajan ja liikennekäytössä romutushetkellä sekä ainakin jonkun aikaa vuonna 2017, muistuttaa kehityspäällikkö Tuovi Tervasmäki.

Romutuspalkkiolla hankittavan auton tilaus täytyy tehdä elokuun loppuun mennessä.
Romutuspalkkiolla hankittava auto on ensirekisteröitävä tämän vuoden puolella, joten palkkion voi hyödyntää vielä kesällä tilattaviin autoihin. Vanha auto on lain ehtojen mukaisesti romutettava ennen elokuun loppua.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here