Rekkamiehet hermostuivat koronarajoituksista Kanadassa

Joidenkin arvioiden mukaan kymmeniä tuhansia rekkamiehiä eri puolilta Kanadaa ja Yhdysvaltoja on suunnannut reittinsä kohden Kanadan pääkaupunkia, Ottawaa, vastustaakseen kohtuuttomina pitämiään koronarajoituksia.

Freedom Convoy 2022 -nimen tunteva rekkaprotesti suuntaa Kanadan parlamenttitalolle Ottawassa vastustaa erityisesti rekkamiehille asetettuja rajanylityksessä vaadittavia koronarajoituksia ja rokotuspakkoa. Rekkamiehiltä on edellytetty täyttä rokotesarjaa voidakseen liikkua Kanadan ja Yhdysvaltain rajan yli, koronatestiä rajalla ja tarvittaessa kahden viikon karanteenia.

Protestoijat ovat suunnitelleet viipyvänsä Ottawassa useita päiviä. Ottawassa paikallisviranomaiset odottavat huolestuneina, millaisen kaaoksen massiiviset rekkakolonnat kaupungissa aiheuttavat.

Protesti on jakanut kanadalaisia puolesta ja vastaan. Protesti on saanut tuhannet lippuja heiluttavat kanadalaiset pysäköimään truckinsa teiden varsille ajovalot päällä muodostaen maanteille valokujia ohi ajaville rekoille.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on tuominnut rekkamarssin ja kutsunut sitä vähemmistön mielipiteeksi, joka halveksuu koronapandemian torjunnan tieteellisiä perusteluita. Kaikki rekkamiehetkään eivät ole yhtyneet protestiin, vaan arvioineen koko kuljetusalan saavan protestista vähintäänkin mainelommoja.

Rekkaprotesti on saanut sosiaalisessa mediassa paljon kannustusta monista Euroopan maista Suomi mukaan lukien. Myös ainakin yksi suomalainen rekkakuski osallistuu marssiin Twitterissä jaettavan videon mukaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän