Rekka kaatui moottoritiellä — syynä perävaunun tukkinostimen osuminen siltaan

Poliisi tutkii Turunväylällä 15.10. tapahtunutta täysperävaunuyhdistelmän liikenneonnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena

Perjantaina 15.10 noin kello 10.30 Turunväylällä Helsingin suuntaan menevillä kaistoilla tapahtui Ämmässuon kohdalla liikenneonnettomuus, jossa täysperävaunuyhdistelmä kaatui osittain ajokaistojen ja keskipientareen väliin.

Poliisin tapahtumapaikkatutkinnan sekä alustavien puhutteluiden perusteella yhdistelmän perävaunussa ollut tukkinostin oli osunut Turunväylää ylittävään siltarakenteeseen. Tämän seurauksena yhdistelmä oli kaatunut.

Onnettomuudessa ei ollut osallisena muita ajoneuvoja, eikä poliisilla ole tiedossa myöskään henkilövahinkoja. Osa Turunväylän ajokaistoista oli pitkään suljettuna, ja onnettomuuspaikan raivaustyöt jatkuivat alkuiltaan saakka.

Ylikomisario Aapo Isoahon mukaan tapahtuneessa vältyttiin onneksi vakavilta henkilövahingoilta, vaikka liikenne oli ajankohtaan nähden normaalia. Muut ajoneuvot joutuivat kuitenkin jarruttamaan tilanteessa voimakkaasti.

– Seuraukset olisivat voineet olla toisenlaiset, jos ajoneuvoyhdistelmän vieressä olisi ajanut muita ajoneuvoja tai yhdistelmä olisi ollut kuormattu.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

1 KOMMENTTI

  1. Turun väylä ruuhkautui molempiin suuntiin niin, että liikennetiedotuksessa kehotettiin käyttämään kiertotienä 110-tietä. Vielä illalla klo 18:30 Helsingistä Turkuun päin menevällä ajoradalla, jossa ei siis ollut onnettomuutta, liikenne mateli ja ajoittain pysähteli Kehä 3:lta Ämmässuon liittymään asti, koska ihmiset hidastelivat onnettomuuspaikan kohdalla töllistelemään ja kuvaamaan. Heti paikan jälkeen jono alkoi liikkua 100 km/h ja ruuhka purkautui.

    Mitenkähän saataisiin ihmiset oppimaan, että onnettomuuspaikan kohdalle ei jäädä ihmettelemään ja tekemään jonoja, joissa voi tapahtua lisää kolareita.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here