Rekisteröinti: Uusien henkilöautojen rekisteröinneissä elpymisen merkkejä

Maaliskuussa rekisteröitiin 7 667 uutta henkilöautoa, mikä on 1,8 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana henkilöautoja on rekisteröity 20 969, joka on 3,5 prosenttia viime vuoden alkua vähemmän, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Henkilö- ja pakettiautojen ensirekisteröinnit ovat pitkäaikaisen komponenttipulan ja taloustilanteen heikentämän kysynnän takia tammi-maaliskuussa jääneet noin neljänneksen pitkän aikavälin keskiarvoa alemmas. Komponenttipula on vähitellen väistymässä, ja autojen saatavuuden odotetaan paranevan kuluvan vuoden aikana.

Käytettyjen henkilöautojen kauppa on alkuvuoden aikana piristynyt selvästi viime vuosiin verrattuna. Autoliikkeissä käytettyjen autojen kauppaa on ollut tammi-helmikuussa käyty noin 3,5 prosenttia viime vuoden alkuvuotta vilkkaammin.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 907, joka on 13,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana on rekisteröity yhteensä 2 544 pakettiautoa, mikä on 14,9 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Kuorma-autojen tuotannon pullonkaulat on jo pääosin ohitettu ja rekisteröinnit ovat alkuvuonna olleet kasvussa viime vuosiin nähden.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin maaliskuussa yhteensä 338, joka on 30,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Yli 16 tonnin painoluokan kuorma-autoja on vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana rekisteröity yhteensä 777, joka on 21,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Keskiraskaita 6–16 tonnin kuorma-autoja rekisteröitiin tammi-maaliskuussa 48, joka on 29,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja rekisteröitiin 207, joka on 13,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Uusia linja-autoja on tammi-maaliskuussa rekisteröity 69, joka on 11 prosenttia enemmän kuin pitkän aikavälin keskimääräinen alkuvuoden rekisteröintien määrä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän