Rekisteröinti: Uusien henkilöautojen kaupassa ei vielä näy piristymisen merkkejä

Marraskuussa rekisteröitiin 7 374 henkilöautoa, joka on 15,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Koronatilanne on leikannut uusien autojen tilauksia erityisesti maalis-toukokuussa, mutta myös syksyn aikana uusia autoja on tilattu normaalia vähemmän.

Uusia henkilöautoja on rekisteröity marraskuun loppuun mennessä 88 280, joka on 16,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Marraskuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 15,2 prosenttia oli ladattavia hybridejä ja 3,6 prosenttia täyssähköautoja. Ei-ladattavien hybridiautojen osuus kasvoi hieman yli 25 prosenttiin rekisteröinneistä. Dieselautojen osuus oli noin 12,2 prosenttia ja bensiiniautojen 42,9 prosenttia.

– Ladattavien autojen osuus on tänä vuonna kasvanut 17 prosenttiin ensirekisteröinneistä. Autoalan oman ennusteen mukaan osuuden kasvaa ensi vuonna jo lähes neljännekseen rekisteröinneistä, arvioi toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin marraskuussa noin 2,6 prosenttia viime vuotta vilkkaammin. Käytettyjen autojen kauppa on tammi-marraskuussa ollut 0,5 prosenttia viime vuotta vilkkaampaa, vaikka koronatilanne on leikannut yleisesti autojen kysyntää ja henkilöautojen ja raskaan liikenteen liikennemääriä.

Pakettiautojen ja pienten kuorma-autojen rekisteröintien määrä oli marraskuussa kasvusuunnassa viime vuoteen nähden. Uusia pakettiautoja rekisteröitiin marraskuussa 1 072, mikä on 4,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa.

Marraskuun loppuun mennessä on ensirekisteröity 11 502 pakettiautoa, mikä on 15,3 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Pieniä alle 6 tonnin kuorma-autojen rekisteröintien määrä oli marraskuussa 16,1 prosenttia viime vuoden marraskuuta vilkkaampaa. Pieniä kuorma-autoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 785, joka on lähes sama määrä kuin viime vuonna.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin marraskuussa yhteensä 294, mikä on 2,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Tänä vuonna on ensirekisteröity 3 114 kuorma-autoa, joka on 17,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja on koko vuonna rekisteröity 2 111, mikä on 23,4 prosenttia alempi lukema kuin viime vuonna. Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity 218, joka on 12,1 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Linja-autojen kysynnässä ei ole näköpiirissä vielä kysynnän elpymistä. Linja-autoja on marraskuun loppuun mennessä ensirekisteröity yhteensä 260. Rekisteröintien määrä on 49,4 prosenttia pienempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Uusia linja-autoja ei ole rekisteröity näin vähän kertaakaan 1990-luvun alun lamavuosien jälkeen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!