Rekisteröinti: Syyskuussa henkilöautojen rekisteröintimäärä romahti odotetusti – vuositasolla ollaan edelleen plussalla

Matti Sulanto

 

1.10.2018 16.12

Syyskuussa rekisteröitiin 6 528 uutta henkilöautoa, mikä on 28,4 prosenttia viime vuoden syyskuuta vähemmän, todetaan Autoalan tiedotuskeskuksen tiedotteessa.

Syyskuun alussa EU:ssa otettiin käyttöön uusi henkilöautojen päästöjen ja kulutuksen mittausmenetelmä. Lakimuutoksen takia elokuussa rekisteröitiin poikkeuksellisen paljon uusia autoja, sillä vanhan mittausmenetelmän mukaisesti tyyppihyväksyttyjä autoja voi ensirekisteröidä enää rajoitetusti elokuun jälkeen.

Syyskuun rekisteröinnit jäivätkin odotetusti viime vuotta pienemmäksi elokuun ennätyksellisen määrän takia. 

Uusia henkilöautoja on tänä vuonna rekisteröity yhteensä 97 730, joka on 6,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-syyskuussa.

95 000 ensirekisteröidyn auton raja syyskuun lopussa on viimeksi rikottu vuonna 2011.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin syyskuussa 1 214, joka on 14,7 prosenttia vähemmän kuin viime syyskuussa. Pakettiautoja on tänä vuonna ensirekisteröity 11 799, joka on 1,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-syyskuussa.

Kuorma-autojen ensirekisteröinnit nousivat syyskuussa 312 kuorma-autoon, mikä on 20,9 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Kuorma-autoja on ensirekisteröity 10,0 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. 

Pienten alle 6 tonnin kuorma-autojen ensirekisteröintien määrä on ollut koko vuoden ajan selvässä kasvussa.

Syyskuussa rekisteröitiin 37 uutta linja-autoa. Linja-autoja on tänä vuonna ensirekisteröity 392, joka on 2,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here