Rekisteröinti: Lokakuussa merkittävä pudotus henkilöautojen rekisteröintimäärässä – vuositasolla ollaan vielä plussan puolella

Lokakuussa ensirekisteröitiin 7 935 uutta henkilöautoa, mikä on 9,3 prosenttia viime vuoden lokakuuta vähemmän.

Uusia henkilöautoja on tänä vuonna rekisteröity yhteensä 105 670, joka on 4,8 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-lokakuussa.

Ensirekisteröintien määrä jää alle lokakuun pitkän aikavälin keskiarvon, mutta ero on kaventunut syyskuuhun verrattuna.

Syyskuussa EU:ssa voimaan astunut henkilöautojen päästöjen ja kulutuksen mittausmenetelmän muutos on hiljentänyt viime kuukausina Euroopan automarkkinaa.

Mittaustavan muutoksen takia EU:ssa rekisteröitiin elokuussa poikkeuksellisen paljon uusia autoja, sillä vanhan mittausmenetelmän mukaisesti tyyppihyväksyttyjä autoja saa ensirekisteröidä enää rajoitetusti syksyn ja talven aikana.

Syys-lokakuun rekisteröinnit ovat koko Euroopassa olleet keskimääräistä pienemmät. EU-maissa uusien henkilöautojen rekisteröinnit jäivät syyskuussa lähes neljänneksen viime vuoden syyskuuta pienemmiksi.

Uusi mittausmenetelmä on tuonut mukanaan suuria mallistomuutoksia, mikä on osaltaan heijastunut mallistojen tuotannon aikataulutukseen ja toimitusaikoihin.

Pakettiautomäärä kasvussa

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin lokakuussa 1 351, joka on 24,4 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Pakettiautoja on tänä vuonna ensirekisteröity 13 150, joka on 0,9 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-lokakuussa. Määrän on tänä vuonna ennakoitu kasvavan noin 16 000 pakettiautoon.

Kuorma-autojen ensirekisteröintien määrä kasvoi lokakuussa 361 kuorma-autoon, mikä on 27,1 prosenttia viime vuoden lokakuuta enemmän. Kuorma-autoja on ensirekisteröity tänä vuonna 3 248, joka on 11,7 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Uusia linja-autoja rekisteröitiin lokakuussa 35. Linja-autoja on tammi-lokakuussa ensirekisteröity 427, joka on 0,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

#Rekisteröinti 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän