Rekisteröinti: Komponenttipula ja pandemian aiheuttamat tuotannon pullonkaulat jarruttavat vielä ensirekisteröintejä

Komponenttipula ja pandemian aiheuttamat tuotannon pullonkaulat jarruttavat vielä ensirekisteröintejä, vaikka asiakastilaukset ovatkin olleet syksyn ja alkutalven aikana vakaassa kasvussa. Komponenttipulan ja raaka-ainemarkkinoiden heilahtelujen arvioidaan vaikuttavan autotuotantoon osittain vielä ensi vuoden puolellakin.

Marraskuussa rekisteröitiin 6 676 uutta henkilöautoa. Määrä on 9,5 prosenttia viime vuoden ja 23,1 prosenttia viiden vuoden keskimääräistä marraskuun lukemaa pienempi.

Uusia henkilöautoja on marraskuun loppuun mennessä rekisteröity 91 953, joka on 4,2 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin marraskuussa 908, joka jää 15,3 prosenttia viime vuotta ja 23,5 prosenttia viiden vuoden keskimääräistä marraskuun rekisteröintimäärää pienemmäksi.

Uusia pakettiautoja on tänä vuonna rekisteröity 11 944, joka on 3,8 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin marraskuussa yhteensä 275, joka on 6,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Kuorma-autoja on koko vuonna rekisteröity 3 265, joka on 4,8 prosenttia viime vuotta enemmän.

Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja rekisteröitiin marraskuussa 205, joka on 5,1 prosenttia viime vuoden marraskuuta enemmän. Raskaiden kuorma-autojen rekisteröintien määrä on kasvanut viime vuodesta 5,6 prosentilla.

Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on marraskuun loppuun mennessä rekisteröity 834, joka on 6,2 prosenttia viime vuotta enemmän.

Keskiraskaiden 6–16 tonnin kuorma-autojen rekisteröintien määrä on sen sijaan jäänyt 7,8 prosenttia viime vuoden lukemasta. Niitä on rekisteröity tänä vuonna 201.

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin hieman viime marraskuuta vilkkaammin

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa on tehty tänä vuonna lähes yhtä vilkkaasti kuin viime vuonna, jolloin koronatilanne siirsi kysyntää erityisesti käytettyihin autoihin. Marraskuussa käytettyjä henkilöautoja myytiin 50 792, joka on 1,0 prosenttia viime vuoden marraskuuta enemmän. Noin puolet käytettyjen autojen kaupasta tehdään autoliikkeissä ja noin puolet on kuluttajien välistä kauppaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here