Rekisteröinti: Helmikuussa päästiin henkilöautojen rekisteröinneissä melkein viime vuoden lukuun

Henkilöautojen ensirekisteröinnit jäivät helmikuussa noin prosentin viime vuodesta
Helmikuussa rekisteröitiin yhteensä 8 170 uutta henkilöautoa, mikä on 1,2 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2020 helmikuussa.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity 17 545, joka on 8,0 prosenttia viime vuoden alkua vähemmän.

– Ensirekisteröintien määrä ei ole vielä elpynyt koronatilannetta edeltäneelle tasolle. Uusien autojen tilauskanta jäi viime vuonna selvästi normaalista tasostaan. Koronatilanne alkoi vaikuttaa ensirekisteröinteihin viime vuoden maaliskuussa ja vaikutus oli suurimmillaan huhti-kesäkuussa, summaa toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Ladattavien autojen rekisteröintien kasvu jatkui myös helmikuussa, sillä noin 21,4 prosenttia ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli ladattavia hybridejä ja 4,4 prosenttia täyssähköautoja.

Noin 61,0 prosenttia ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli bensiiniautoja tai bensiinihybridejä, joissa ei ole ulkoista latausmahdollisuutta.

Dieselautojen ja dieselkäyttöisten kevythybridien osuus oli 12,1 prosenttia. Kaasuautojen osuus oli 1,2 prosenttia, eli saman verran kuin tammikuussa.

Pakettiautojen rekisteröintien määrä viime vuoden alun tasolla

Uusia pakettiautoja ensirekisteröitiin helmikuussa yhteensä 990, joka on noin 2,8 prosenttia viime vuoden helmikuuta vähemmän. Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 2 293, joka on lähes sama määrä kuin viime vuoden tammi-helmikuussa.

Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on tammi-helmikuussa ensirekisteröity 139, joka on 11,5 prosenttia viime vuoden alkukuukausia vähemmän. Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity helmikuun loppuun mennessä 51, joka on 8,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Raskaiden kuorma-autojen ja linja-autojen rekisteröinneissä vielä selvää miinusta

Yli 16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin helmikuussa 174, joka on 15,9 prosenttia viime vuoden helmikuuta vähemmän. Tammi-helmikuun aikana on rekisteröity yhteensä 409 yli 16 tonnin kuorma-autoa, joka on 13,0 prosenttia viime vuoden alkukuukausia vähemmän.

Uusien linja-autojen rekisteröinnit ovat edelleen ennätyksellisen alhaalla. Tammi-helmikuussa rekisteröitiin 22 uutta linja-autoa, joka 56,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden alkukuukausina.

Käytettyjen autojen kauppa on ollut alkuvuonna viime vuotta vaisumpaa

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin helmikuussa 4,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Käytettyjä henkilöautoja myytiin helmikuussa 45 376. Tammi-helmikuussa käytettyjen henkilöautojen kauppa on jäänyt noin 6,8 prosenttia viime vuoden alkukuukausien tahdista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!