Rauno Aaltonen pääsi joulun alla taas kerran Minin rattiin

Ralliprofessori Rauno Aaltosen pakkotoimettomuuteen korona-aikana löytyi yllättävää lääkettä, kun Mini lähetti hänelle adventtilahjaksi klassisen Minin ajettavaksi.

Koronaeristyksen aikana 82-vuotias rallilegenda ei ole päässyt rallipoluille seuraamaan kisoja tai opettamaan nuorille omia ajotaitojaan. Palo ajamiseen ei kuitenkaan ole hiipunut hiukkaakaan, ja kuntoakin riittää edelleen.

Minin väki sai ajatuksen muistaa Minin pitkäaikaista yhteiskumppania erityisellä adventtilahjalla koronapuutumisen torjumiseksi.

– Miltei 60 vuoden ajan Rauno on antanut meille niin monia taianomaisia hetkiä, ja nyt oli juuri oikea hetki antaa hänelle vastalahja, sanoo Minin johtaja Bernd Körber.

Rauno Aaltosen ja Minin suhde sai alkunsa vuonna 1961. Silloin Aaltonen oli juuri voittanut Suomen-mestaruuden ja halusi ensimmäiseen Monte Carlo -ralliinsa seuraavana vuonna.

Oikea auto urakkaan löytyi klassisesta Ministä. Ensimmäinen yritys päättyi komeaan ulosajoon, mutta tammikuussa 1963 Aaltonen sai Mini Cooperillaan luokkavoiton ja oli kokonaistuloksissa kolmas.

Vuosi vuodelta Mini-tiimi petrasi suoritustaan Monte Carlon ainutlaatuisissa olosuhteissa. Tässä Aaltonen oli suurena apuna: hän antoi aina tarkkaa palautetta auton virityksestä, lisävarusteista, tien kunnosta ja renkaiden valinnasta.

Parannukset satoivat ensi muiden Mini-kuskien laariin, mutta vuonna 1967 Rauno Aaltonen voitti viimein Monte Carlo -rallin.

Mini Cooper S Countryman All4 valjastettiin pukin reeksi ja sen kyytiin otettiin klassinen punainen, valkokattoinen Mini. Kookas adventtipaketti matkasi yli kahden vuorokauden ajan Münchenistä Baltian kautta Rovaniemelle.

Perillä peräkärry lennähti auki, ja hyvin nopeasti vanha mestari lennätti lunta kaasuttaessaan kierrokselle metsien keskellä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here