Rattijuoppovalvonnassa jäi kiinni 41 etsintäkuulutettua!

10.6.2018 16.05

Poliisi valvoi tehostetusti rattijuopumuksia viime viikolla sekä liikenneraittiuspäivänä keskiviikkona että perjantai- ja lauantaiöinä.

Poliisin tiedotteessa todetaan, että valvonnassa jäi kiinni 152 epäiltyä rattijuoppoa, joista alkoholitapauksia oli 121 ja huumausainetapauksia 31.

Valvonnan yhteydessä kirjattiin lisäksi 16 huumausainerikosta ja kaksi ampuma-aserikosta. Etsintäkuulutettuja jäi kiinni 41.

Puhalluskokeita tehtiin yhteensä 59 036. Alkoholia nauttineita, alle rangaistavan rajan puhaltaneita kuljettajia tavattiin 453.

Tilastollisesti laskettuna joka 388. valvontaviikolla tarkistettu ajoneuvon kuljettaja oli rattijuoppo (alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on keskimäärin joka 830. ajoneuvon kuljettaja).

Suurta lukua (388) selittää poliisin mukaan se, että valvonnan pääpaino oli rattijuoppojen painopisteajassa eli viikonloppuöinä.

Valvonnan ja siitä tiedottamisen tavoitteena oli muistuttaa kuljettajia siitä, että päihteet ja liikenne eivät sovi yhteen sekä ennalta estää vakavia rattijuopumusonnettomuuksia.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here