Rattijuopon pakomatka päättyi souturetkeen

Lauantaina kello 15.30 poliisille tuli ilmoitus epäillystä rattijuopumustapauksesta Maskussa.

Poliisille ilmoitettu ajoneuvo tulikin poliisipartiota vastaan Maskussa Velkuantien ja Askaistentien risteyksessä.

Poliisipartio kääntyi ajoneuvon perään ja pyrki valo- ja äänimerkein pysäyttämään auton.
Auto lähti pakenemaan poliisipartiota ylinopeutta käyttäen Velkuantietä pitkin Velkuan suuntaan. Poliisiauto seurasi autoa ajaen osan matkaa noin 120 km/h nopeudella, mutta pakeneva auto kasvatti etäisyyttä koko ajan ja poliisipartio menetti näköyhteyden autoon.

Auto tavattiin kuitenkin hetken päästä Teersalon rannasta pysäköintialueelta. Autoa yritettiin pysäyttää ja tässä yhteydessä sekä pakeneva auto että poliisiauto vaurioituivat lievästi.

Auto pääsi pakenemaan jälleen poliisia ja matka jatkui ylinopeudella pitkin Velkuantietä.

Velkuantien ja Pohjanpääntien risteyksessä poliisi käytti ajoneuvon pysäytykseen piikkimattoa ja pakeneva auto ajoikin siitä läpi.

Auto jatkoi kuitenkin matkaa tyhjin renkain Pohjanpääntielle ja edelleen Toivastenrantatielle, minne pysähtyi sitten keskelle tietä.

Ajoneuvon kuljettaja, mieshenkilö, pakeni jalkaisin autosta rannan suuntaan ja otti rannasta soutuveneen ja souti merelle noin 100 metrin päähän rannasta.

Poliisi sai keskusteluyhteyden mieheen rannalta käsin ja neuvottelun jälkeen hän suostui soutamaan takaisin rannalle.

Poliisi otti kiinni vuonna 1986 syntyneen miehen ja poliisi epäilee häntä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Poliisi epäilee miehen nauttineen alkoholia soutuveneessä ollessaan ja tästä syystä hänen veren alkoholipitoisuuden lopullinen lukema selviää verikokeiden tulosten valmistuttua.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän