Rallisprint: Juniori Tuukka Hallia yllätti konkarit Kauhavan SM-rallisprintissä

Rallisprintin kauden kolmannessa SM-osakilpailussa koettiin yllätys, kun junioriluokassa kilpaileva tuusulalainen Tuukka Hallia oli nopein kaikista kilpailijoista.

Hallia ajoi kovaa jo ensimmäisellä kierroksella, mutta toisella kierroksella hän ajoi huiman ajan 2.01,60. Hallia paransi aikaansa noin 2,7 sekunnilla. Rallisprintin seitsenkertaisen Suomen mestarin Tomi Hallian poika oli luonnollisesti iloinen kilpailun jälkeen.

– Hyvät on fiilikset, ei jäänyt paljoakaan parannettavaa. Ensimmäisellä kierroksella oli vähän ohjelmaa, mutta toinen ajokierros oli täydellinen, sanoo Tuukka Hallia.

Hallia kilpailee tämän kauden rallisprintin SM-sarjassa isänsä kanssa samalla nelivetoisella, väkivahvalla Mitsubishi Lancerilla. Isä-Tomi kilpailee nelivetoisten Suomen mestaruudesta, poika-Tuukka juniorimestaruudesta.

Kauhavan entisen lentosotakoulun alueella kilpailtiin nopealla, jouhevalla noin kolmen kilometrin pituisella asfalttiradalla.

Junioreissa Hallian jälkeen toiseksi ajoi R5-luokan Skoda Fabia -ralliautolla kilpaileva jyväskyläläinen Juuso Metsälä. Hänen aikansa oli 2.05,63. Kolmanneksi junioreissa ajoi Laihian Urheiluautoilijoiden Jarno Hietanen ajalla 2.09,76. Hietanen myös kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.

Nelivetoisten SM-luokkien nopein oli hämeenkyröläinen Jari Lamminsivu. Mitsubishi Lancerilla kilpailevan Lamminsivun ensimmäinen kierros päättyi keskeytykseen teknisen vian vuoksi. Toisella ajokierroksella vuoden 2000 Suomen mestari onnistui. Hän kellotti ajan 2.03,60.

Nelivetoisten toiseksi nopein oli anjalankoskelainen Jukka Tenho ajalla 2.03,68 ja kolmas espoolainen Erkki Koskelo ajalla 2.04,69. Myös Tenho ja Koskelo ajoivat Mitsubishi Lancereilla.

Rallisprintin SM-sarjassa pisteet jaetaan luokkatulosten perusteella. Seinäjokelainen Jukka Ketomäki voitti Kauhavallakin ralliautoluokan R5 -luokan Skoda Fabialla ajalla 2.05,89. Ketomäki onkin kolmen SM-osakilpailun jälkeen nelivetoisten pistejohdossa.

Ari Salonen oli Kauhavalla nopein kaksivetokuljettaja ajalla 2.07,54. Takavetoisella Ford Escortilla kilpaileva Salonen jakaa kolmen osakilpailun jälkeen SM-pistejohdon Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelän kanssa.

Salonen sanoo kilpailun kaksivetoisissa olevan kiven kovaa.

Kaksivetoisten yleiskilpailun toiseksi nopein oli oman luokkansa voittanut Juha Mäkelä ajalla 2.07,60.

Kolmanneksi nopein kaksivetokuljettaja oli parkanolainen Matti Alarautalahti. Hän kiersi Toyota Starletilla radan aikaan 2.07,66.

Naisten nopein oli Hämeenryrön Urheiluautoilijoiden Marjo-Riitta Mansikkamäki. Toyota Starletilla kilpailevan Mansikkamäen voittoaika oli 2.10,33.

Toiseksi naisissa ajoi raahelainen Meiju Viitanen. Hän kiersi Kauhavan radan Citroen C4 WRC:llä aikaan 2.16,04. Hyundai Accent WRC:llä kilpaileva Liisa Sutinen oli kolmas ajalla 2.18,80. Sutinen edustaa Leppävirta Racing Teamia.

Lakeuden Urheiluautoilijoiden Patrik Goman etuvetoisella Renault Meganella voitti nuorten luokan. Goman ajoi radan aikaan 2.24,59.

Toiseksi ajoi Lempäälän Urheiluautoilijoiden Jere Salo. Ford Fiestalla kilpailevan Salon aika oli 2.26,42. Kolmanneksi nuorten luokassa ajoi Kajaanin Urheiluautoilijoiden Kasperi Heikkinen. Hänen aikansa oli 2.26,82.

Kajaanin Urheiluautoilijoiden Oskari Heikkinen Ford Fiestalla voitti V1600 -luokan. Hänen aikansa oli 2.20,84. Toiseksi ajoi Hämeenlinnan Urheiluautoilijoiden Arttu Kilpi.

Hän ajoi Kauhavan radan Toyota Yariksella aikaan 2.22,94. Kolmanneksi ajoi Rasmus Tuominen ajalla 2.23,26. Autoliitto Jämsän Äijiä edustava Tuominen kilpailee Volkswagen Lupolla.

Rallisprint-konkari, kuopiolainen Matti Santti voitti seniorit. Nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla kilpailevan Santin voittoaika oli 2.06,92. Toiseksi senioreissa ajoi Salon Urheiluautoilijoiden Lasse Hiihtola ajalla 2.10,10. Myös hän kilpailee Mitsubishi Lancerilla.

Kolmanneksi ajoi raahelainen Veijo Viitanen Citroen C4 WRC:llä. Hänen aikansa oli 2.10,50.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu 25.5. Raahessa.

SM-pistetilanne, nelivetoiset:

  1. Jukka Ketomäki 36,5
  2. Pekka Keski-Korsu 30,5
  3. Tomi Hallia 22
  4. Jukka Tenho 18
  5. Samuli Pokela 17

SM-pistetilanne, kaksivetoiset:

  1. Ari Salonen 35,5 ja Juha Mäkelä 35,5
  2. Harri Rutanen 31 ja Mirko Kykkänen 31
  3. Petri Jussila 29

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!