Ralliliikenteessä poliisia pakoon yli 200 km/h – matka päättyi vasta moottoripyörän hajoamiseen

28.7.2018 12.25

Poliisin suorittamassa liikennevalvonnassa päätettiin pysäyttää perjantaina klo 13.28 aikaan Jyväskylän Rantaväylällä päin punaista liikennevaloa ajanut moottoripyöräilijä.

Ennen pysäytystä moottoripyöräilijä syyllistyi vielä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ohittamalla moottoritiellä ensi oikealta ja sitten kahden auton välistä, etäisyyden ollessa ohitettaviin olematon, todetaan poliisin tiedotteessa.

Ennen Keljonkangasta ajoa seurannut poliisimoottoripyörä ajoi seurattavan moottoripyörän rinnalle ja näytti tällä pysäytysmerkit.

Moottoripyörän kuljettaja totesi poliisimoottoripyörän, mutta lähti tästä huolimatta kiihdyttämään vauhtia.

Muuramen suuntaan mentäessä kyseisen moottoripyörän nopeus oli yli 200 km/h.

Poliisin mukaan moottoripyöräilijä ohitteli käyttäen keltaista sulkualuetta ja käyttäen vastaan tulevien kaistaa ja keskiviivaa.

Tapahtuma-aikaan oli erittäin vilkas liikenne ja jatkuvat autojonot molempiin suuntiin, johtuen Suomen MM-rallista.
 
Poliisin mukaan ohituksissa sivuttaismarginaalit olivat erittäin pienet sekä ohitettaviin että vastaan tuleviin. Myös vastaan tulleet autot ovat joutuneet tekemään väistöliikkeitä välttääkseen onnettomuuden.

Kultakengän ohituskaistalla pakeneva moottoripyörä hajosi ja pysähtyi.

Kuljettajaksi osoittautui Iistä vuonna 1986 syntynyt mies, jonka poliisi otti kiinni.

Kuljettajan huumepikatesti oli positiivinen sekä kannabikselle että amfetamiinille. Turvatarkastuksen yhteydessä kuljettajalta löytyi huumausainetta vähäinen määrä.

Moottoripyörän kuljettaja on poliisin kiinniottama ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ilman vaadittavaa ajo-oikeutta, rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksista, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here