Rallikuljettaja Samuli Vuorisalo tavoitteelee toista kertaa Tulevaisuuden Tähti -titteliä

Henri Arpiainen ja Samuli Vuorisalo ajoivat toiseksi SM3-luokassa Joensuun SM-rallissa maaliskuun alussa.

21.4.2018   16.06

Vuodesta 2009 lähtien kilpaa ajanut naantalilainen

Samuli

Vuorisalo

kamppailee jälleen rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailun voitosta. 

24-vuotias rallikuljettaja pääsi finaaliin jo sen ensimmäisenä järjestämisvuotena 2014, mutta tuolloin voiton vei tällä hetkellä Fordin WRC-kuljettajana toimiva Teemu Suninen.
 
AKK Sports Oy perusti lupaavia rallikuljettajia kartoittavan ohjelman vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Suomen MM-ralliin.

Voittaja pääsee näyttämään taitojaan Suomen MM-rallin sorateillä täydellisellä kilpailupaketilla, sisältäen ralliauton ja huoltokokonaisuuden: renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, testin ennen kisaa, koulutuksen ja valmennuksen, kuin myös konsultoinnin PR- ja mediasuhteiden hoitamiseen.

Sunisen lisäksi kilpailu on vienyt maailmalle Jari Huttusen ja Juuso Norgdenin. Tuohon joukkoon itsensä haluaa nyt myös Vuorisalo.
 
– Viimekertainen Tulevaisuuden Tähti -kilpailu oli antoisa matka. Tein omasta mielestä parhaani, mutta se ei silloin riittänyt. Jälkikäteen voi helposti sanoa, että Suninen voitti Tulevaisuuden tähti- kilpailun vähintäänkin ansaitusti. Meillä ei silloin jollain osa-alueella ihan riittänyt, Vuorisalo muistelee.
 
Vuorisalon kohdalla vuosi 2014 olisi voinut päättyä tosin paljon huonomminkin. Kauden viimeisessä kisassa Tampereella Vuorisalosta kruunattiin luokan suomenmestari dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Mestaruus ratkesi vasta viimeisellä erikoiskokeella, kun varmalta näyttäneeseen mestaruuteen ajava Joonas Lindroos hylättiin kilpailusta viimeisen erikoiskokeen maalissa tapahtuneen reitin virheellisen noudattamisen johdosta.
 
Opintomatka Saksaan
 
Seuraavalla kaudella nuorukainen otti rohkean askeleen ja lähti ajamaan saksalaista ADAC Opel Rallye Cup -sarjaa. Sarjassa panoksena oli tallipaikka ERC-sarjaan ja Opelin R2-ralliauto. Vuorisalon Keski-Euroopan tuliaisina oli lopulta Cupin toinen sija.
 
Kausien 2016 ja 2017 aikana Vuorisalo kiersi SM-sarjaa harvakseltaan pystyen viime kaudella kahteen SM3-luokkavoittoon.

Tällä kaudella Vuorisaloa ei Rovaniemellä nähty, mutta kakkostilat Mikkelin ja Joensuun SM-ralleista ovat tuoneet Vuorisalon unelman Suomen MM-rallin tallipaikasta lähemmäksi, sillä naantalilainen on SM-pisteissä kolmantena.
 
Tulevaisuuden Tähti -kilpailun tilanne ennen kesäkautta
 
Tulevaisuuden Tähti -kilpailun valintaprosessissa otetaan huomioon Ralli SM -sarjan viisi ensimmäistä osakilpailua, eli osakilpailut, jotka ehditään ajamaan ennen päätapahtumaa, Suomen MM-rallia.
 
Kilpailussa on näin ollen jäljellä vielä Kouvolan (18.-19.5.) ja Seinäjoen (15.-16.6.) osakilpailut. Lisäksi kuljettajan täytyy sijoittua kuuden parhaan joukkoon SM3-luokan pisteissä. 

Tulevaisuuden Tähti -valintakokeet järjestetetään 17.-18. kesäkuuta Kuortaneen Urheiluopistolla.
 
SM3-luokan pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen

1. Jaro Kinnunen 84
2. Niko Mäkinen 55 *
3. Samuli Vuorisalo 36 *
4. Jussi Lindberg 36 *
5. Henri Hokkala 28 *
6. Lauri Joona 26 *
 
* osallistuu Tulevaisuuden Tähti -kilpailuun. Lisää tietoa kilpailusta löydät tästä.

Samuli Vuorisalo
Syntymäaika: 18.01.1994
Kotipaikka: Naantali
Seura: TMS
Aktiiviura: Ensimmäinen kilpailu Virossa 2009 mutta vaippaikäisestä asti tullut harjoiteltua.
Parhaat saavutukset:
2013: SM3-luokan hopeaa ja Suomen MM-rallin luokkavoitto
2014: SM3-luokan mestaruus
2015: Saksan Opel Adam Cupin hopeaa
2017: SM3-luokan pronssia

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän