Rallicross: Marcus Grönholm odotti MM-kaudesta enemmän

Marcus ja Niclas Grönholmin ensimmäinen kausi ei mennyt aivan odotusten mukaisesti.

12.11.2017 17.55

Niclas Grönholm vauhti ei aivan riittänyt jatkopaikkaan finaalieriin rallicrossin MM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Etelä-Afrikassa sunnuntaina.

GRX-tallin Ford Fiesta -kuljettaja olisi tarvinnut sunnuntain kahdesta erästä muutaman pisteen enemmän, jotta paikka semifinaaliin olisi auennut Kapkaupungissa. Grönholmin sijoitus oli lopulta 15., kun 12 parasta meni jatkoon.

– Alkuun näytti, että rata sopisi tyylilleni, mutta sitten oli vähän kaikenlaista. Lähdöissä oli tekemistä ja en pystynyt parantamaan vauhtia erien edetessä, Grönholm tiivisti.

-Kauden aikana on tullut liikaa tämäntapaisia kisoja, enkä osaa itse sanoa mistä kiikastaa. Onneksi on ollut sitten hyviäkin kisoja ja on nähnyt, että pystyn kärkinimien kanssa samaan vauhtiin, kun kaikki vaan on kunnossa, Grönholm summaa kauttaan.
  
Grönholnm ajoi kauden isä-Marcuksen vetämässä GRX-tallissa. Marcus Grönholmille oman tallin vetäminen oli uutta.

– Ehkä kaudesta odotettiin enemmän, mutta kauden alettua kävi selväksi, että emme kuitenkaan olleet ehtineet valmistautua riittävästi. Samoin testaamiseen pitää panostaa eikä autoa voi säästellä, Marcus Grönholm arvioi.

– Niclaksen vauhti läytyi loppukaudesta ja se teki kyllä hyvää kaikille. Yksi finaalipaikka on hyvä alku jatkoa ajatellen. Kyllä se säväytti, kun Niclas veti samaa vauhtia Sébastien Loebin kanssa ja jopa läi hänet Saksassa, isä-Grönholm totesi.

Ensi vuodelle tallipomo Grönholmin mukaan tallin suunnitelmat ovat työn alla.

– Tulevista kuvioista kerrotaan, kun suunnitelmat ovat valmiit. Rallicrossin MM-sarjassa kyllä jatketaan, tallipomo Grönholm sano

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here