Ralli: Niclas Grönholm isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä

Kuva: GRX Taneco.

Lapissa ajettava Arctic Lapland Rally kerää paljon satunnaisia kuljettajia kokeilemaan rallia. Aikaisemmin mukaan ovat ilmoittautuneet jo F1-kuljettaja Valtteri Bottas ja entinen F1-kuljettaja Mika Salo. Nyt joukkoon liittyy rallicrossin MM-sarjaa kiertävä Niclas Grönholm.

Rallicrossin MM-sarjassa GRX Taneco Teamissa kilpaileva Grönholm tekee kokeilun rallin puolelle, kun hän osallistuu Arctic Lapland Rallyyn kartanlukijanaan Antti Linnaketo.

Kaksikko starttaa Rovaniemen ympäristössä 25. -26. tammikuuta ajettavaan ralliin Skoda Fabia R5:llä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Ralliautoilun kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika lähtee isänsä jäljille maltillisin mielin.

– Tavoitteena on ajaa siihen malliin, että pysyttäisiin ladulla koko reitti ja saisin mahdollsimman paljon kilometrejä. Se ollaanko maalissa 20. tai viides ei merkkaa tässä kokeilussa mitään. On hyvä saada ensimmäinen ralli läpi ja arvioida sitten kokemusta tarkemmin, Grönholm summaa vaativaa ensikokeiluaan.

– Otan tämän harjoitteluna rallicrossiin, kun rallissa saa aika hyvin tuntumaa vähän kaikenlaiseen ajamiseen. Suurin haaste on tietysti nuotista ajaminen ja järkevän nuotin saaminen paperille. Onneksi Antti vieressä kyllä korjaa, jos alkaa tulla mahdotonta merkkiä vihkoon, Grönholm sanoo.

Grönholm ajoi joulun alla parin päivän testit Skodalla ja silloin syntyi päätös osallsitumisesta Tunturi-rallin, jossa isä on juhlinut voittoa kolme kertaa ja isoisä Ulf Grönholm kertaalleen.

– Testit meni ihan ok. Nukuin vielä yön yli ja sitten olimme faijan kanssa sitä mieltä, että kyllä Tunturiin lähden. Tiedän kyllä, että urakka ei ole helppo, mutta enemmän tässä on kysymys siitä, että pääsee kokeilemaan rallia ja pitämään hauskaa lumisilla teillä, Grönholm toteaa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here