Ralli: Juha Salo hakee Tunturirallin voittoa uuden kartanlukijan avulla

Juha Salon uusi karetanlukija on Tapio Luhtinen (vas.).

25.1.2018 14.10

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja SM Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo starttaa ralli SM-kauteen uuden kartanlukijan luotsaamana.

Rovaniemen SM-avauksesta eteenpäin Salon Peugeot 208 T16 R5 -autossa nuotteja lukee pieksämäkeläinen Topi Luhtinen.

Hannu´s Rally Teamia edustava Salo sanoo, että kaksikko on valmis taistelemaan voitosta.

– Olemme ajaneet poikkeuksellisen paljon testiä. Autoa on muutettu ja se menee hyvin. Kaikki on valmista tulevaan, Arctic Lapland-rallin nuotituksesta tavoitettu Salo sanoo.

– Reitillä on paljon lunta, enemmän kuin miesmuistiin. Muutaman tutun erikoiskokeen ajosuunta on vaihdettu ja mahtuu reitille myös yksi uusi erikoiskoe. Tosi vauhdikas pätkä. Pari hidasta risteystä, kun muu osuus mennään 4- ja 5-vaihteella tosi kovaa.

Salon uusi kartanlukija Topi Luhtinen odottaa SM-avausta innolla.

– Onhan se hieno juttu, kun pääsee moninkertaisen Suomen mestarin ja SM1-luokan huippuauton kyytiin. Olen kerran aikaisemmin lukenut Arctic Lapland- rallissa (2014) nuotteja, mutta uskon että meillä yhteistyö sujuu heti ja homma lähtee kulkemaan. Kyllä tässä jo lähtöä odottaa. Kilpailu tulee olemaan kovaa ja mikäs sen hienompaa, Luhtinen hymyilee.

Vuosi sitten Salo johti kilpailua vielä viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä, mutta joutui taipumaan 7,7 sekunnin erolla toiseksi.

Ralli SM-kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus on 886,76 km. Reitti sisältää 11 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 254,65 km.

Ralli käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta kello 12.00 Lordiaukiolta. Ensimmäisenä kilpailupäivänä ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Yötauolle Rovaniemelle autokunnat saapuvat illalla noin klo 21.00.

Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 6.00.

Päätöspäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Rallin maaliin Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana noin kl

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here