Ralli: Hyundain tehdaspaikasta kilpailee kaksi suomalaiskandidaattia

Hyundai


27.8.2017 14.59

Hyundai pyysi heinäkuun lopussa kaikkiaan 16 lahjakasta rallikuljettajaa hakeutumaan tiimin järjestämään ohjelmaan.

Ensimmäinen tapaaminen kaikkien kesken järjestettiin reilut kaksi viikkoa sitten tiimin pääpaikassa Alzenaussa.

Nyt ryhmä on kutistunut kahdeksaan nimeen, joista Suomesta tulee ainoana maana kaksi kuljettajaa; Kalle Rovanperä ja Jari Huttunen.

Rovanperä on tullut tutuksi ”teinisensaationa” päihitettyään tänä vuonna jo kahdesti koko rallin SM-sarjan kerman. Lisäksi 16-vuotias puuppolalainen on kilpaillut menestyksekkäästi myös Latviassa ja Italiassa.

Myös Huttunen on ollut hyvässä vauhdissa koko kesän. Viime viikonlopun Saksan MM-rallista lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin tukema kuljettaja saalisti ylivoimaisen luokkavoiton.

Muita ohjelmassa jatkavia kuljettajia ovat Emil Bergqvist (Ruotsi), Gus Greensmith (Iso-Britannia), Karl Kruuda (Viro), Pepe Lopez (Espanja), Pierre-Louis Loubet (Ranska) ja Rene Mandel (Saksa).

Seuraava askel valintaprosessissa on se, että kaikki kuljettajat laitetaan testaamaan autoa sekä soralla että asfaltilla.

Kyky antaa palautetta insinööreille omasta ajosta sekä tietysti nopeus ovat ratkaisevia tekijöitä, kun tiimi seuloo yhtä onnekasta tallipaikan saavaa kuljettajaa.

 

Edellinen artikkeliF1: Dramaattinen alku viime vuoden Belgian GP:ssä
Seuraava artikkeliF1: Hamilton ajoi vakuuttavaan voittoon

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here