Raide-Jokeri valmistunee reilusti etuajassa

Raide-Jokerin rakentaminen on edennyt aikataulusta edellä. Rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa viisi kuukautta suunniteltua aiemmin eli jo vuoden 2024 alussa.

Espoon osuudella valtaosa rakennustöistä valmistuu jo vuoden 2021 aikana. Keilaniemen päätepysäkin rakentamista jatketaan vielä vuonna 2022. Vuoden 2022 aikana Espoossa jatketaan myös ajolankojen asennuksia sekä viimeistelytöitä niin linjalla kuin sähkönsyöttöasemilla.

– Koronan vuoksi vähentyneen liikenteen ansiosta olemme päässeet rakentamaan tehokkaammin esimerkiksi Leppävaarassa ja Otaniemessä, kertoo Espoon kaupungin hankepäällikkö Mira Saarentaus.

Helsingin osuudella ensimmäiset katuosuudet valmistuvat Pajamäentiellä, Pirkkolassa, Norrtäljentiellä ja Viikissä kesän 2021 aikana. Lisäksi kevään ja kesän aikana valmistuu useita saneerattuja sekä kokonaan uusia siltoja Raide-Jokerin reitillä.

Viimeisiä rakennuskohteita Raide-Jokerin linjalla ovat Patterimäen tunneli, Eliel Saarisen tie, Maaherrantie, Viikinkaari ja Varikkotie sekä päätepysäkit.

Kun rakennustyöt ovat valmiita, aloitetaan raitiotien ja sen järjestelmien käyttöönottotestaukset ja koeliikenne. Liikennöinnin aloitus suunnitellaan yhdessä HSL:n ja liikennöitsijän kanssa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. ketä varten raidejokeri rakennetaan. ihmiset on etätöissä ja viimeaikoina jokerilinjan bussit ajoivat tyhjinä ainakin maaherrantiellä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here