Pysäköintisovellus paljastaa: Suomalaisten autoilun määrä muualla Euroopassa räjähti tänä kesänä

Mennyt kesä näytti, kuinka paljon koronaeristys vähensi suomalaisten matkailua. Sen todentaa muun muassa automatkailun lisääntyminen. Automatkailun määrän vaihtelu näkyy pysäköintisovelluksen EasyParkin käytössä.

– Suomalaiset pysäköivät ulkomailla nyt kesä–elokuussa 452 prosenttia useammin kuin ensimmäisen koronavuoden 2020 kesällä. Niin iso se muutos oli – rajoille noussut henkinen seinä, EasyParkin pysäköintiasiantuntija Hanna Korpela kertoo.

Koronakriisin aikana ihmiset luopuivat matkailusta sekä valtiollisten rajoitusten että sairastumisriskien takia. Eniten se näkyy tilastoissa lomasesonkina eli kesä–elokuun aikana. Matkustamisen ja automatkailun elpyminen alkoi jo viime vuonna.

– Ulkomailla tehtyjen pysäköintien määrät ampaisivat viime vuoden kesällä nousuun. Kasvua oli vuoteen 2021 verrattuna 314 prosenttia. Kasvuun liittynee kulkutautitilanteen helpottamisen lisäksi automatkailun suosion kasvaminen – joka taas on yksi koronakriisin synnyttämistä trendeistä, Korpela sanoo.

Eniten kasvaa Saksan suosio

Ulkomaista suomalaisten automatkailusuosikit olivat tänä kesänä perinteikkäät Ruotsi ja Norja. Pohjoismaista Tanskassa tehtiin 5. eniten pysäköintejä. Eniten suosiotaan suomalaisten automatkailussa kasvattaa kuitenkin tällä hetkellä Saksa.

– Saksa on ulkomaista 4. yleisin suomalaisten autoilukohde. Kun automatkailu kasvoi yhteensä tänä kesänä 452 prosenttia verrattuna vuoden 2020 kesään, suomalaisten autoilu Saksassa yleistyi 614 prosenttia, Korpela toteaa.

Suomalaisturistit autoilivat kesällä 2023 ulkomaista eniten

 1. Ruotsi
 2. Norja
 3. Italia
 4. Saksa
 5. Tanska

500 prosenttia enemmän ulkomaalaisten autoilua

Koronakriisin romahduttanut vaikutus myös Suomeen kohdistuvan turismin määrään näkyy nyt vertailuluvuissa. Pohjoismaista ja Länsi-Euroopasta tänne suuntautuvan automatkailun aallonpohja koettiin vuoden 2020 kesä–elokuussa.

– Suomessa pysäköintejä maksaneiden ulkomaalaisten määrä oli tänä kesänä 500 prosenttia suurempi kuin kesällä 2020. Koronaa edeltävään aikaankin verrattuna tänä kesänä ulkomaalaisia autoili Suomessa 196 prosenttia enemmän, Korpela kommentoi.

Ulkomaalaisista Suomessa liikkuvat kesän lomasesongin aikana eniten autoilla ruotsalaiset, norjalaiset, saksalaiset, tanskalaiset ja sveitsiläiset.

Eniten muunmaalaisia autoilijoita Suomessa kesällä 2023

 1. Ruotsi
 2. Norja
 3. Saksa
 4. Tanska
 5. Sveitsi

EasyPark-sovelluksella voi pysäköidä 19 euroopan maassa ja Australiassa. EasyPark Group toimii lisäksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Ymmärtääkseen asiakkaidensa käyttäytymistä ja tarpeita, EasyPark analysoi säännöllisesti pysäköintidataa ympäri maailmaa. Koottu data on yleistettyä ja anonymisoitua ja se perustuu EasyParkin yksityis- ja yritysasiakastietoihin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

1 KOMMENTTI

 1. EasyPark päästikin kesäisellä Euroopan matkalla muutaman kerran pälkähästä, mm. kun Maggiore-järven parkkipaikan korttiautomaatti jumitti Italiassa tai, kun maksuautomaattia ei ollut mailla halmeilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän