Polttoainekäyttöisen moottorilämmittimen käynnistäminen sytytti kuumailmapallon kaasusäiliöstä vuotaneen kaasun!

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi palonsyyntutkinnan tapauksessa, jossa puhelimen sovelluksella käynnistettävä auton Webasto-lämmitin aiheutti nestekaasusäilön syttymisen.

Räjähdys sattui Malmin lentokentällä perjantaina 16. huhtikuuta 2021. Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan kolmen kuution kokoinen nestekaasusäiliö oli syttynyt tuleen ja yksi lähellä seisoinut henkilö oli loukkaantunut. Hänet toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa lieviin palovammoihin.

Kymmenen metrin päässä nestekaasusäiliöstä sijaitsi auto, jonka lämmittimen omistaja oli käynnistänyt matkapuhelimella. Hän istui tapahtumahetkellä sisällä autossa.
Lämmitin räjäytti ilmassa olevan kaasun, joka oli päässyt ulos propaania sisältävästä nestekaasusäiliöstä. Kaasun syttyminen aiheutti autoon vaurioita.

Kuumailmapallokerhon jäsenet olivat siirtämässä säiliötä pois lentokentän huoltoalueelta kaupungin kehotuksesta. Säiliö oli tyhjennetty aikaisemmin, ja sen pohjaventtiili oli avattu säiliön tuulettumista varten.

– Kaasua oli jäänyt säiliöön jonkin verran tyhjentämisestä huolimatta, ja se kerääntyi alueelle maaston ja säätilan vuoksi. Kaasu syttyi tuleen. Normaalisti se haihtuisi ilmaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala.

Tapahtumassa ei epäillä ketään rikoksesta. Kaasun palaminen ei aiheuttanut vaurioita kiinteistöille.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. No huh, nyt jo toinen täsmälleen samanlainen onnettomuus Malmin lentokentällä tänä vuonna. Ensimmäinen 16.1.2021 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/malmin-lentokentalla-rajahtanyt-nestekaasusailio-pelastustyot-ovat-kaynnissa/8038966#gs.zf7xf3 ja toinen 16.4.2021 ( poliisin tiedoite ) https://poliisi.fi/-/palonsyyntutkinta-auton-lammitin-sytytti-kuumailmapallon-nestesailion-lentokentalla
    Nopeasti poliisi sai selville tämän jälkimmäisen syyn , alle viikossa, vai olisiko sittenkin poliisille tullut onnettomuuspäivämäärään virhe?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here