Poliisin tärkeä muistutus: Turvavyö ei ole poliisia varten!

Poliisi suoritti tehostettua liikenteen valvontaa Kemi-Tornio alueella keskiviikkona.

Valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota turvavyön käyttöön, liikennevalojen noudattamiseen ja matkapuhelimen käyttöön. Lisäksi poliisi suoritti nopeusvalvontaa kamera-autolla.

Päivän aikana tavattiin ilman turvavöitä matkustaneita 35 henkilöä. Myös matkapuhelimen käyttäjiä ilman hands free -laitetta tavattiin muutamia. Punaisia päin ajaneita oli 7 kappaletta.

Liikenteessä tavattiin myös yksi viritetty mopo joka luokiteltiin nopeuden perusteella kevytmoottoripyöräksi. Lisäksi mopon tekniikassa oli runsaasti puutteita, mopo määrättiin valvontakatsastukseen.

Jotta mopon kilven saa takaisin, pitää mopon rakenne muuttaa mopoa vastaavaksi ja korjata tekniset puutteet.

Kamera-auton salama räpsähti päivän aikana 71 kertaa merkiksi ylinopeudesta.

Poliisi haluaa muistuttaa, että turvavyö ei ole poliisia varten vaan kaikkia autossa olevia varten mutta poliisi kyllä sakottaa jos sen käyttö unohtuu.

Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteissa. Vaikka itse onkin omasta mielestään se ”huippukuljettaja” joka ei koskaan aja kolareita niin se vastapuoli voikin olla se huono kuljettaja joka aiheuttaa kolarin.

Eikä koskaan voi olla varma milloin ja missä se onnettomuus tapahtuu. Oli matka sitten kuinka lyhyt tahansa, voi onnettomuus sattua lyhyelläkin matkalla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here