Poliisin blogi: Sähköpotkulaudat haasteena myös poliisille

Kevyet sähköajoneuvot eli sähköpotkulaudat ovat jälleen saapuneet katukuvaan ja keskustelu niistä on päässyt vauhtiin. Esille ovat nousseet esimerkiksi vakavat onnettomuudet, joita on tapahtunut sähköpotkulautojen käyttäjille ja myös muille niiden kanssa onnettomuuteen joutuneille.

Näin toteaa poliisiylitarkastaja Pasi Rissanen Poliisihallituksesta poliisin verkkosivulla julkaistussa blogissaan. Rissanen muistuttaa, että sähköpotkulautojen aiheuttamista haasteista selvitään vain eri tahojen yhteistyöllä.

– Poliisin rooli on lähinnä valvoa säädettyjä lakeja. Suomessa on sähköajoneuvoihin liittyvää lainsäädäntöä. Kuitenkin vaikuttaa siltä, että lisäsäätelylle olisi tarvetta. Kokonaisuus ei ehkä vielä ole kaiken kaikkiaan hallussa kenelläkään.

Rissanen kertoo blogissaan sähköpotkulatailun tilanteesta poliisin näkökulmasta eri puolilla Suomea sekä kertaa keskeisimmät liikennesäännöt.

Lue blogi tästä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

1 KOMMENTTI

  1. Poliisi ja kuntien järjestyksen pitäjät voisivat ottaa nyt heti tarvittavaa rotia koko asiaan,ikäänkuin ”tappaa saivareena” pääepäkohdat,jottei koko mikroliikkuminen mene pilalle ja tapahdu jopa kuollettavia vahinkoja. Nythän meno on ihan villiä,2 päällä kovin usein. Jätetään laudat mihin sattuu. Nopeudet liian kovia,ei lapset,vanhat,koirat jne. pysty ennakoimaan skuuttien tahdissa. Maximi kaupungeissa 10km/h. Teoriaa kiitos vähemmän ja isännän/emännän ottein vastuullisesti välittäkää heti nuorista,koska kaikkien terveys on se tärkein arvomme.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here