Poliisia paennut kuljettaja ajoi rajun nokkakolarin

Kuva: CvB.

Haapavedellä keskustassa karkauspäiväaamuna ennen kello yhdeksää poliisipartio lähti tavoittamaan epäilyttävää henkilöautoa, joka selvästi yritti vältellä poliisia.

Autossa oli ainoastaan kuljettaja.

Lopulta partio pääsi auton lähietäisyydelle Pulkkilantien ja Mieluskyläntien risteyksessä, josta auto lähti voimakkaasti kiihdyttäen ajamaan karkuun Mieluskyläntietä kohti Oulaista ensin 50 km/h alueella ja sitten Vanhatien risteyksen jälkeen 60 km/h alueella käyttäen yli 100 kilometrin nopeutta.

Poliisi seurasi autoa takaa ja oli kytkenyt pysäytys- , hälytysvalot- ja äänen, mutta autoilija ei noteerannut pysäytysmerkkejä, vaan teki oman päätöksen yrittää karkuun piittaamatta muitten turvallisuudesta.

Noin kahden kilometrin ajon jälkeen auto suistui oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistalle ja törmäsi keula edellä vastaantulevaan autoon, jossa oli kuljettaja ja yksi matkustaja.

Törmäys oli raju ja sen voimasta molemmat autot suistuivat tieltä ulos ja autot vaurioituivat korjauskunnottomiksi.’

Katso tästä muita takaa-ajoja.

Kaikki kolme olivat puhutuskunnossa kolarin jälkeen ja heidät toimitettiin ambulansseilla hoitoa saamaan sairaalaan.

Paenneen auton kuljettaja – ajokortillinen nuori nainen – puhalsi alcometeriin nollat, mutta antoi huumetesteriin positiivisen alustavan tuloksen, jonka lopullisuus selviää teetetyssä verikokeessa.

Hänen hallustaan tavattiin myös jonkin verran epäiltyä huumausainetta.

Häntä epäillään tässä vaiheessai törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here