Poliisi: Vasemmalle kääntyminen oli alkusysäys Leppävirran liikenneonnettomuuteen

Itä-Suomen poliisi on pääosin selvittänyt viitostiellä eilen tapahtuneen liikenneonnettomuudet syyt. Tässä vaiheessa onnettomuuden aiheuttajaksi poliisi epäilee ainakin yhtä kuljettajaa.

Liikenneonnettomuudessa oli osallisena kahdeksan henkilöautoa ja kaksi täysperävaunuyhdistelmää. Onnettomuus tapahtui Viitostiellä Kuopiosta Varkauden suuntaa menevällä kaistalla Oraviniementien ja Kivilahdentien risteysalueella.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että Kuopion suunnasta tullut henkilöauto valmistautui kääntymään vasemmalle Oraviniementielle, mikä aiheutti liikenne-esteen risteysalueelle. Kääntyvän henkilöauton takana tuli viisi henkilöautoa ja täysperävaunuyhdistelmä. Lisäksi yksi onnettomuuteen joutunut henkilöauto tuli täysperävaunuyhdistelmän takana.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

Tässä vaiheessa tiedetään se, että Kuopion suunnasta tullut täysperävaunuyhdistelmä törmäsi useisiin edellä ajaviin henkilöautoihin, joista osa ajautui Kuopion suuntaan menevien henkilöauton ja täysperävaunuyhdistelmän eteen aiheuttaen lisää törmäyksiä.

Esitutkinnassa pyritään saamaan selvitystä muun muassa sille, tapahtuiko risteysalueella peräänajo tai muu tapahtuma ennen täysperävaunuyhdistelmän törmäämistä edellä hiljentäneeseen tai pysähtyneeseen henkilöautojonoon.

Yhtä kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Esitutkinnan tässä vaiheessa poliisi epäilee ainakin Kuopion suunnasta tulleen täysperävaunuyhdistelmän kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Muut mahdolliset rikosnimikkeet ja osallisuudet tarkentuvat esitutkinnan edetessä.

Henkilöitä onnettomuudessa oli 13, joista poliisin tietojen mukaan neljä loukkaantui vakavasti. Osallisten vammat selviävät tarkemmin esitutkinnan edetessä. Pahimmin loukkaantuneet olivat siinä henkilöautossa, johon täysperävaunuyhdistelmä törmäsi ensimmäiseksi. Autojonossa täysperävaunuyhdistelmän edessä olleen henkilöauton kuljettaja ehti väistää oikealle välttyen näin peräänajolta.

Risteysalue on valaistu, mutta liikenneolosuhteet olivat tapahtumapaikalla pöllyävän lumen vuoksi todella vaikeat. Tällä on todennäköisesti ollut vaikutusta kuljettajien tekemiin havaintoihin.

Poliisi haluaa korostaa ajonopeuksien ja turvavälien merkitystä talviolosuhteissa ajettaessa.

Poliisilta lisätietoa Leppävirran usean auton ketjukolarista

Kuorma-auto törmäsi vasemmalle kääntymässä olleen henkilöauton perään

Raju peräänajo Joensuussa — henkilöauto törmäsi koululaisbussin perään!

 

2 KOMMENTIT

 1. Minulla olisi kaksi kyssäriä.
  1) Mikä on tämän vastauspalstan tarkoitus?
  – En ole nähnyt vielä julkaistuja kommentteja.
  – Ne olisivat suola tässä muuten niin hyvässä AUTOTODAY -julkaisussa.
  2) Leppävirran ketjukolarissa oli alkusysäys TAAS vasemmalle kääntyminen.
  -Oliko vasemmalle kääntymiselle oma kaista?
  -Oliko vasemmalle kääntyjä osannut mennä keskiviivan viereen tai päälle.
  – Voiko AUTOTODAY olla yhteydessä onnettomuustutkintaan ja tarkentaa vasemmalle kääntyjän syyllisyys/tuottamuksellisuus onnettomuuteen.
  – Voisikohan AUTOTODAY web-julkaisu toimia tässä opastavana kouluttajana.
  – Tieliikennelain 31 § 2 momentti: jos edellä kulkeva ajoneuvo kääntyy tai selvästi valmistautuu kääntymään vasemmalle, sen saa ohittaa ajoneuvolla vain oikealta.
  -Lähes aina tyypillistä on, että vasemmalle kääntyjä tukkii koko liikenteen turhaan, koska vasemmalla olisi usein koko- tai ainakin lähes auton leveydeltä tilaa mutta sinne ei ymmärretä ajaa (etupyörät suoraan eteen käännettynä) odottamaan tilaisuutta vasempaan kääntymiselle.
  – Em. tilanteita näen päivittäin kaikista kuvauksen tapauksista 80-90%:sti.
  – Tästä voisi käyttää sitä kuuluisaa niitystä: asennevamma.

  PS: Kiitos hyvästä WEB-lehdestä.
  Minulla on se sekä puhelimessa että toimistokoneella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän