Poliisi varoittaa: Nyt on rengasvarkaiden kulta-aika

Goodyear

7.11.2017 21.30

Rengasvarkauksien sesonkiaika on nyt käsillä. Itä-Uudenmaan poliisilla on vuosittain tutkittavana tapauksia, joissa auto- tai rengasliikkeiden piha-alueilla sijaitsevista konteista tai varastoista on anastettu useita kymmeniä rengassarjoja.

Poliisin mukaan syntyneet rikosvahingot ovat mittavia, vuositasolla puhutaan kymmenistä tuhansista euroista.

Rengasvarkauksia voidaan ennalta estää yksinkertaisin keinoin. Erityisesti rengas- ja autoliikkeitä kehotetaankin varmistamaan, että valvonta piha-alueella on järjestetty kattavasti.

Valvontakamera- ja hälytysjärjestelmän toimivuutta on myös syytä aika ajoin tarkistaa ja valvontakamerat tulee suunnata oikein. Lisäksi tulee huolehtia siitä, että piha-alue on riittävästi valaistu, poliisin tiedotteessa todetaan.

Ohessa muutamia asioita, joita tulisi huomioida renkaiden, mutta myös muunkin irtaimen omaisuuden säilytyksessä ja suojauksessa.

  • Renkaita ei tule jättää ulos varkaiden saataville, vaan niitä tulee säilyttää lukitussa tilassa. 
  • Jos renkaita säilytetään erillisessä ulkorakennuksessa, tulee varmistaa, että tilan lukitus on kunnollinen ja tilaan pääsy on muutoinkin murtomiehen näkökulmasta katsottuna mahdollisimman hankalaa. 
  • Rakennus tulisi valaista ulkovalolla. Liikkeeseen reagoiva valaisin on oiva keino saattaa omistaja tietoiseksi siitä, että tontilla liikkuu joku, mutta tehdä myös alueella luvattomasti liikkuvat tietoiseksi siitä, että aluetta valvotaan. 
  • Valaistulla pihalla on aina riskialttiimpaa toimia tunnistetuksi tulemisen pelossa. Myös hälytysjärjestelmästä varoittavat kyltit voivat karkottaa pitkäkyntiset pysymään etäällä toisten omaisuudesta.
  • Merkitse renkaiden vanteet yksilöivällä tunnisteella ja valokuvaa renkaat vanteineen. 
  • Kirjaa lisäksi ylös renkaiden merkki sekä renkaiden muut yleiset tiedot. Näin helpotat omaisuutesi tunnistamista ja takaisin saamista sekä vaikeutat sen edelleen myymistä.

Kaksi varkautta Vantaalla

Vantaan

Koivuhaassa

murtauduttiin 26.–27.10.2017 välisenä aikana Toyota Airport autoliikkeen pihalla sijaitsevaan konttiin lukitus rikkomalla.

Kontista anastettiin 28 rengas-/vanneyhdistelmää sekä pihalta kevytperävaunu, johon anastetut renkaat lastattiin ja kuljetettiin pois paikalta.

Anastetun omaisuuden arvo on noin 13 000 euroa.

Vantaan

Kaivokselassa

sijaitsevan First Rent A Car Finland Oy:n tiloista anastettiin 31.10.2017 kuusi sarjaa talvirenkaita vanteineen. Anastetun omaisuuden arvo on noin 6 000 – 7 000 euroa.

Poliisilla on molemmista tapahtumista käytössään tapahtumapaikalta taltioitua valvontakameran kuvaa ja tapauksien liittyvä tutkinta on käynnissä.

Mahdolliset havainnot ja vihjeet edellä mainittuihin tapauksiin liittyen voi ilmoittaa rikostenesikasittely.ita-uusimaa@poli

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here