Poliisi varoittaa auringonpaisteessa hengenvaarallisesti kuumenevista henkilöautoista — Itä-Suomessa lapsi menehtyi kuumuuteen!

Itä-Suomessa menehtyi alkuviikosta alle 15 vuotias lapsi kuumuuteen auton sisälle.

Auttajien saapuessa paikalle, henkilöauton sisätilassa oli huomattavan kuuma ja auton sisällä ollut lapsi oli löydettäessä eloton. Ensiapu aloitettiin välittömästi, mutta siitä ei valitettavasti ollut enää apua.

– Tässä murheellisessa tapauksessa ei epäillä rikosta ja poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn selvittämisenä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen.

– Poliisi ei kerro tapauksesta enempää, sillä kuolemansyyn tutkintaan kuuluvat asiat ovat lain mukaan salassa pidettäviä, toteaa Hämäläinen.

Lue tästä muita juttuja kuumista autoista.

Poliisi tahtoo varoittaa kesäaikaan kuumenevista henkilöautojen sisätiloista ja pyytää huomioimaan, että lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai kykene tulemaan omin avuin ulos pysäköidystä autosta, jos lämpötila kohoaa vaaralliseksi. Lämpötila voi auton sisällä kohota nopeastikin hengenvaaralliseksi, jopa yli nelinkertaiseksi ulkolämpötilaan verrattuna.

– Siksi ulospääsy kannattaa varmistaa esimerkiksi jättämällä ikkuna auki, Hämäläinen muistuttaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here