Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti MM-rallin reittien varrella koko tapahtuman ajan

Kuva: Sisä-Suomen Poliisi.

Rallin MM-sarjan osakilpailu (Neste Ralli) ajetaan taas Keski-Suomen maakunnassa torstaista sunnuntaihin 1.-4.8.2019.

Tapahtuma tuo runsaasti autourheilusta kiinnostuneita alueelle ja ruuhkauttaa pääteitä sekä erikoiskokeille johtavia teitä ja Jyväskylän keskustaa. Poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä liikenteenvalvontaa.

Rallissa ajettavien erikoiskokeiden läheisyydessä on erityisiä liikenteenjärjestelyjä, kuten tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysähtymiskieltoja ja liikenteenohjaajia koko rallin ajan. Nämä vaikuttavat yleiseen liikenteen sujuvuuteen. Varaudu hetkittäisiin liikenteen ruuhkautumisiin.

Tarkemmat tiedot ajettavista reiteistä ja sulkuajoista löydät sivuilta www.nesterallyfinland.fi.

Kilpailupäivinä on kuunneltavissa ralliradio (taajuus 99,3 MHz (Jyväskylä) ja 97,0 MHz (Pihtipudas) sekä netissä: yle.fi/jyvaskyla), jossa myös kerrotaan ruuhkista maanteillä ja annetaan reittiopastusta.

Pysäköinnistä erikoiskokeille

Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla erityisesti erikoiskokeille vievillä tiellä.

Väärin pysäköity auto saattaa vaarantaa ihmishenkiä, jos se estää pelastusajoneuvon kulkemisen. Väärään paikkaan jätetty ajoneuvo voidaan myös viranomaisten päätöksellä hinauttaa turvallisempaan paikkaan – ajoneuvon kuljettajan laskuun.

Liikenneturvallisuus

Peräänajoriski voi kasvaa yllättäviin paikkoihin pysähtyneiden autojonojen johdosta. Jonossa ohittaminen luo turhia vaaratilanteita ilman ajallista hyötyä.

Muu liikenne huomioonottamalla saadaan liikenne sujumaan joustavammin ja turvallisemmin. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti rallireittien varrella koko tapahtuman ajan.

Viestintä

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin toiminnasta ralleissa sosiaalisessa mediassa.

Twitter (@SiSuPoliisi) toimii pääsääntöisenä tiedotusvälineenä, lisäksi käytössä on Instagram (sisupoliisilaitos) ja Facebook (Sisä-Suomen poliisilaitos). Myös poliisin www-sivuilla julkaistaan päivittäin koosteet aamulla ja illalla.

Reittivalinnoista

Jos rallit eivät ole määränpääsi, poliisi suosittelee käyttämään muita kuin rallikansan käyttämiä teitä perille pääsemiseksi. Rallikansalle poliisi suosittelee matkaan mukaan kärsivällisyyttä, kevyttä kaasujalkaa ja erityistä varovaisuutta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here