Poliisi tutkii lapsen kuolemaan johtanutta onnettomuutta kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena

Länsi-Uudenmaan poliisi jatkaa 16.4. Espoon Lähderannassa tapahtuneen lapsen kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden tutkintaa. Tutkintanimikkeet ovat tässä vaiheessa kuolemantuottamus sekä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Hannu Kontola kertoo tutkinnan olevan alkuvaiheessa.

− Esitutkinta tulee kestämään näillä näkymin muutaman kuukauden. Alustavia puhutuksia on tehty, ja tarkkaa tilanteen kulkua hahmotetaan parhaillaan.

Polkupyörällä liikkunut lapsi oli pyöräillyt suojatielle vihreän valon palaessa. Kuorma-auton kuljettaja oli ajanut pitkin Lähderannantietä ja kääntynyt kulkusuunnassaan oikealle kohti kaupan parkkipaikkaa. Myös hänelle oli palanut vihreä valo. Kääntyessään kuorma-auton kuljettaja oli törmännyt lapseen suojatiellä.

Tutkintanimikkeet tässä vaiheessa ovat kuolemantuottamus sekä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

− Tutkinta jatkuu kuulustelujen sekä teknisten tutkimusten osalta. Tutkinnassa selvitetään muun muassa ajopiirturin tiedot. Päihteillä ei epäillä olevan osuutta asiassa. Tutkijalautakunta tekee asiassa oman selvityksensä rikostutkinnan ohessa, Kontola sanoo.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!