Poliisi nappasi katalysaattorivarkaan

Poliisille on pelkästään Päijät-Hämeessä ilmoitettu alkuvuonna useista kymmenistä katalysaattorivarkauksista. Hämeen poliisi on kohdistanut tutkintaresursseja alkuvuodesta lisääntyneiden katalysaattorivarkauksien selvittämiseen.

Aktiivisen tutkinnan seurauksena poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön epäiltynä varkauksiin. Henkilön epäillään syyllistyneen useisiin katalysaattorivarkauksiin, todetaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi otti kiinni reilu 30-vuotiaan miehen tämän ollessa myyntipuuhissa. Tähän mennessä suoritetun esitutkinnan perusteella miehen epäillään välittäneen kymmeniä katalysaattoreita samalle henkilölle alkuvuonna 2021. Katalysaattorin ostajaa poliisi epäilee kätkemisrikoksista.

Katso tästä muita juttuja katalysaattorivarkauksista.

Tutkinnassa Poliisi on takavarikoinut epäiltyjen jäljiltä 18 kpl katalysaattoreita.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi varkauksista epäillyn miehen 4.2.2021. Syytteen nostamisen määräpäivä on 31.3.2021.

Jos autosi katalysaattorisi on viety tai viedään, tee rikosilmoitus

Katalysaattoreiden sisältämistä jalometalleista maksetaan hyvin ja ne ovat suhteellisen helppo varastaa. On tärkeää, että poliisilla on käsitys ilmiön laajuudesta.

Poliisi toivookin, että jokaisesta katalysaattorivarkaudesta tehdään rikosilmoitus. Nyt on syytä epäillä, että poliisin tietoon ei ole tullut kaikkia katalysaattorivarkauksia.

Lisäksi autojen lähellä tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta voi ilmoittaa hätäkeskukseen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!