Poliisi moittii: Kainuussa kuljetusyrittäjät varoittavat muita ratsioista

Oulun poliisilaitos suoritti Kainuussa 14.-17.10. valtakunnallisen ammattiliikenteen valvontajakson valvontateemaa, jossa keskityttiin erityisesti ajoneuvojen kuntoon, kuormaukseen, kuljettajien ajo- lepoaikoihin ja liikennelupiin.

Toimintaan osallistui 9 poliisipartiota, katsastustoimen ja Aluehallintoviraston henkilöstöä, sekä Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) tarkastajia. Rajavalvontaa tehtiin yhteistyössä Rajavartioston ja Tullin kanssa.

Vartiuksen raja-asemalla tarkastettiin toistasataa ajoneuvoa, joista pääosa oli ulkomaalaisia. Kalusto oli hyväkuntoista, eikä suuria liikenneturvallisuuteen vaikuttavia vikoja löydetty. Ulkomaalaisten rikkeet liittyivät lähinnä liikenteen päästöihin ja ajopiirturin käyttöön.

Sisämaassa, Kajaanissa ja Kuhmossa tehdyt tarkastukset kohdentuivat kotimaisiin ajoneuvoihin. Asiat olivat pääosin kunnossa, mutta Kainuun raskaan liikenteen kuljetusten erityispiirteenä ovat edelleen ylikuormat, joista jouduttiin kirjoittamaan useita sakkoja.

Myös ajoneuvon teknisissä tarkastuksissa paljastui useita liikenneturvallisuuteen vaikuttavia jarruvikoja, ja joiltakin kuljettajilta puuttui kuljetustehtävään vaadittava ammattipätevyys. Erikoiskuljetuksissa vaadittava leveyden valaisinmerkintä oli puutteellinen muutamassa kuljetuksessa.

Poliisin arvion mukaan osa maakunnan kuljetusyrityksistä yrittää välttää valvonnan tiedottamalla siitä heti muille autoille. Toiminta on moitittavaa, sillä se vaikeuttaa poliisin mahdollisuuksia puuttua mm. huonokuntoisiin tai ylikuormattuihin ajoneuvoihin.

Epäkuntoiset ajoneuvot vaarantavat kaikkien tienkäyttäjien liikenneturvallisuutta. Ylikuormat ovat osa harmaata taloutta, joka hankaloittaa lakia noudattavien yritysten mahdollisuutta toimia. Lisäksi ylikuormat rikkovat tiestöä.

Viranomaiset jatkavat yhteistyössä raskaan liikenteen valvontaa säännöllisesti sekä sisämaassa, että rajanylityspaikoilla. Valvonnassa keskitytään erityisesti liikenneturvallisuutta vaarantaviin rikkomuksiin, sekä harmaan talouden rikollisuuden paljastamiseen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän