Polestar julkisti vuoden 2022 Design Contest -kilpailun

Polestar on julkistanut kolmannen vuosittaisen Polestar Design Contest -muotoilukilpailun. Tänä vuonna palkitaan kaksi voittajaa – toinen ulkopuolen ja toinen sisätilojen muotoilusta.

Vuoden 2022 Design Contest -kilpailussa tehtävänä on suunnitella Polestar-kulkuneuvo, joka ilmentää Polestarin Performance-teemaa vastuullisella tavalla.

Voittajatyö on tarkoitus esitellä oikeassa mittakaavassa* Polestarin osastolla Shanghain autonäyttelyssä huhtikuussa 2023.

Vuoden 2021 kilpailussa suomalainen Kristian Talvitie sai kunniamaininnan KOJA-puumajastaan. KOJA rakennettiin tänä kesänä oikeassa mittakaavassa Fiskarsiin

Ainutlaatuisessa Polestar Design Contest -kilpailussa kaikki jatkoon päässeet muotoilijat pääsevät Polestarin muotoilutiimin yksilölliseen valmennukseen. Lisäksi Polestar tarjoaa finalisteille apua digitaalisessa mallinnuksessa ja voittajatöiden mallin rakentamisessa.

Tänä vuonna Polestar suunnittelee rakentavansa voittajatyön täysikokoisena ja esittelevänsä sen Polestarin osastolla Shanghain autonäyttelyssä huhtikuussa 2023.

Kahtena edellisenä vuotena kilpailun teemoina ovat olleet ”Pure” ja ”Progressive”. Tänä vuonna teemana on ”Performance”. Tehtävänä on suunnitella Polestar, joka on vastakohta sellaiselle korkeaan kulutukseen liitetylle suorituskyvylle, mihin olemme aikaisemmin tottuneet. Kilpailutyön on oltava uudenlainen, visuaalinen taidonnäyte ”Performance”-teemasta ja kerrottava edistyksellinen tarina siitä, miten työ on toteutettavissa vastuullisella tavalla.

Katso tästä muita juttuja Polestar Design Contestista.

Aikaisemmin Polestar Design Contest -kilpailuun on osallistunut niin erilaisia kulkuneuvoja kuin huippuluokan konsepteja esitteleviä muotoilutöitä. Kilpailu on kerännyt osallistujia, niin opiskelijoita kuin muotoilun ammattilaisia, eri puolilta maailmaa.

Uraauurtavia kilpailutöitä ovat olleet muun muassa auto, joka torjuu paikallista saastetta sisäisillä, ulkopuolelta näkyvillä ilmansuodattimilla, sähkö- ja helium-käyttöinen ilmalaiva, proteettiset ponnahduslaudan terät kävelyä varten ja Polestarin minimalistista muotoilua huokuva luksusvene.

Vuoden 2021 Polestar Design Contest -kilpailussa kunniamaininnan saanut suomalaisen muotoilijan Kristian Talvitien puumaja KOJA on herätetty henkiin tänä kesänä Fiskarsissa järjestettävässä Fiskars Art & Design Biennale -tapahtumassa. Se on Polestar Design Contest -kilpailun kaikkien aikojen ensimmäinen täysimittaisesti toteutettu kilpailutyö.

Polestar Design Contest

  • Vuoden 2022 Polestar Design Contest -kilpailusta löytyy lisätietoa osoitteesta https://about.polestar.com/polestar-design-contest/2022/
  • Kilpailutyöt tulee jättää viimeistään 31. elokuuta 2022
  • 10 ammattilaisen ja 10 opiskelijan työt valitaan jatkoon ensimmäisen kierroksen 2D-kilpailutöistä
  • Finaaliin edenneet kilpailutyöt julkistetaan 1. marraskuuta 2022
  • 5 ammattilaista ja 5 muotoilijaopiskelijaa pääsee finaaliin toiselta kierrokselta
  • Voittajatyöt julkistetaan 11. marraskuuta 2022
  • Yhden opiskelijan tai muotoilijan suunnittelema työ on tarkoitus rakentaa oikeassa mittakaavassa (*jos työ on kooltaan autoa suurempi, se rakennetaan pienoismallina)

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän