Pidempi Volkswagen Tiguan nyt myynnissä

16.3.2018 14.40 

Volkswagen on aloittanut Tiguan Allspace -mallin myynnin.

Tiguan Allspace sijoittuu Volkswagenin mallistossa Tiguanin ja Touaregin väliin.

Uuden Volkswagen Tiguan Allspacen akseliväli 2 787 mm on 110 mm pidempi kuin Tiguanin. Tiguan Allspacen pituus 4 701 mm on 215 mm pidempi kuin Tiguanin, todetaan Volkswagenin tiedotteessa.

Suomessa Tiguan Allspace on vakiona viisipaikkainen mutta lisävarusteena saatavilla myös seitsenpaikkaisena versiona.

Viisipaikkaisessa versiossa tavaratila kasvaa lisäpituuden ansiosta 145 litralla verrattuna Tiguaniin ja on 760 litraa.

Takaistuinten ollessa kaadettuina tavaratila kasvaa aina 1 920 litraan asti.

Viisi moottorivaihtoehtoa

Suomessa Volkswagen Tiguan Allspace on saatavilla kahdella bensiinimoottorilla ja kolmella dieselmoottorilla.

Bensiinimoottorit ovat teholuokissa 110 kW (150 hv) ja 132 kW (180 hv).

Dieselmoottorit puolestaan teholuokissa 110 kW (150 hv), 140 kW (190 hv) ja 176 kW (240 hv).

Pienempi 1,4 TSI bensiinimoottori on varustettu aina dsg-automaattivaihteistolla ja isompi 2,0 TSI on puolestaan aina nelivedolla ja dsg-automaattivaihteistolla.

Dieselmoottorit on varustettu nelivedolla ja dsg-automaattivaihteistolla, paitsi pienin 2,0 TDI, joka on saatavilla myös ilman nelivetoa.

Varustelutasoina on tarjolla joko Comfortline tai Highline.

Volkswagen Tiguan Allspace tarjoaa enemmän tilaa ja monipuolisuutta. Pidemmän akselivälin ansiosta esimerkiksi toisen istuinrivin matkustajat saivat 54 mm enemmän polvitilaa.

Seitsemänpaikkaisen Tiguan Allspacen tavaratila on 230 litraa ja kolmannen rivin istuimet kaadettuina 700 litraa.

Kun myös keskimmäisen istuinrivin istuimet kääntää alas kasvaa tavaratilan koko aina 1775 litraan asti. 

Keskimmäinen istuinrivi liikkuu pituussuunnassa

Keskimmäisen istuinrivin istuin siirtyy myös pituussuunnassa, enimmillään 18 senttiä.

Uusi Tiguan Allspace suunniteltiin samaan aikaan kuin Tiguan. Allspacessa on kuitenkin pidemmät takaovet kuin Tiguanissa ja konepeltiä nostettiin ylemmäs.

Auton etuosa ja siluetti antavat viitteitä myös toisesta Volkswagenin mallista, Atlaksesta, joka suunniteltiin Yhdysvaltain markkinoille.

Volkswagen Tiguan Allspacen vakiovarusteena on 8 tuuman kosketusvärinäytöllä varustettu Radio Composition Media ja App-Connect.

App-Connect-älypuhelinliitäntä mahdollistaa Apple CarPlayn käyttämisen sekä MirrorLink-yhteyden käyttämisen auton kosketusnäytöltä.

Vaihtoehdoksi on myöhemmin tulossa myös Android Auto. Lisävarusteena saatavilla on myös 8 tuuman kosketusvärinäytöllä varustettu radio ja navigointi Discover Media tai 9,2 tuuman Discover Pro eleohjauksella.

Saatavilla on myös 12,3 tuuman digitaalinen mittaristo Active Info Display (Highline vakio) ja tuulilasinäyttö.

Neljä ajotilaa

Kaikissa Tiguan Allspace malleissa on nelivetotilan valinta ajoprofiilinvalinnalla: Onroad, Offroad, Snow sekä Offroad individual, joista kuljettaja voi kiertokytkimellä valita maasto- ja sääolosuhteisiin sopivimman.

Onroad-nelivetotilan ajoprofiilissa kuljettaja voi valita neljästä ajoprofiilista: Normal, Sport, Eco ja Individual.

Mikäli autossa on mukautuva alustansäätö (vakiovaruste Highline / lisävaruste Comfortline), valittavissa on myös Comfort-ajoprofiili.

Uuden Tiguan Allspacen turvallisuutta lisää vakiovarusteena oleva ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist, joka sisältää myös jalankulkijatunnistuksen.

Jalankulkijan tunnistus jarruttaa automaattisesti törmäyksen uhatessa joko pienentäen törmäysenergiaa tai estäen koko törmäyksen.

Ennakoiva turvajärjestelmä

Turvallisuutta lisää myös lisävarusteena tarjolla oleva ennakoiva turvajärjestelmä, joka antaa suojaa onnettomuuden uhatessa.

Se sulkee automaattisesti auton ikkunat ja kattoluukun sekä esikiristää turvavyöt.

Volkswagen Tiguan Allspacen vakiovarustukseen kuuluvat kaistanpitoavustin, kaukovaloautomatiikka, pysäköintitutkat edessä ja takana, lämmitettävä monitoimiohjauspyörä (Dsg-malleissa myös vaihteenvalitsimet), mukautuva vakionopeudensäädin ja täysautomaattinen 3-alueilmastointi sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin.

Highline-varustetaso tuo näiden varusteiden lisäksi vielä dynaamiset led-ajovalot sekä kaukovaloautomatiikka Dynamic Light Assistin mukautuvalla valonjakaumalla, avaimettoman lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, Ambiente-valopaketin, led-takavalot ja digitaalisen mittariston.

Kattavan vakiovarustuksen lisäksi uuden Tiguan Allspacen voi räätälöidä omiin tarpeisiinsa esimerkiksi Travel-paketilla, mikä sisältää navigointijärjestelmä Discover Median lisäksi pysäköintiavustimen, peruutuskameran, ympäristöntarkkailujärjestelmänja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän.

Takaluukun sähkökäyttöinen Easy Open -toiminto on Highline-varustelutasossa vakiovaruste.

Saatavilla on myös 14-suuntaan säädettävät ergoActive-etuistuimet ja lämmitettävä tuulilasi.

Turvallisuustasoa voi vielä parantaa ja ajamista helpottaa kuljettajaa avustavat järjestelmät -paketilla, mikä sisältää hätätilanneavustimen, ruuhka-avustimen sekä kaistanvaihtoavustimen, joka varoittaa kuolleessa kulmassa olevasta ajoneuvosta ja peruutettaessa risteävästä liikenteestä.

Uuden Volkswagen Tiguan Allspacen hinnat alkavat 42 553 eurosta (Volkswagen Tiguan Allspace 1,4 TSI 110 kW (150 hv) ACT DSG-automaattivaihteisto).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän