Päivän automainos: ”Täytä kansalaisvelvollisuutesi. Koeaja kotimainen etuvetoinen Iso Talbot.”

Uudenkaupungin autotehtaalla valmistettiin aikoinaan myös kolme Talbot-mallia.

Talboteja valmistui vuosina 1979 – 1985 kaikkiaan melkein 32 000. Mallit olivat Horizon, Solara ja Iso Talbot, eli 1510.

Vuonna 1980 oltiin mainoksessa sitä mieltä, että piti ostaa ”kotimaista” täyttääkseen kansalaisvelvollisuutensa.

Isoa Talbotia oli myynnissä kaksi eri versiota, 68-hevosvoimainen ja 85-hevosvoimainen. Pienempitehoinen maksoi 52 600 markkaa ja isompitehoinen 62 500 markkaa.

Mainoksen mukaan Iso Talbot valittiin aikoinaan myös Vuoden Autoksi Euroopassa ja myös Pohjolassa. Vuoden Autoksi Euroopassa malli valittiin 1976 Simca 1307 – 1308 -nimellä.

Mainoksessa todetaan: ”Sitten Iso Talbot suomalaistettiin. Monia yksityiskohtia muutettiin ja parannettiin Suomen olosuhteisiin. Iso Talbot huippuvarusteltiin turvalliseksi ja mukavaksi.”

Katso tästä muut Päivän automainokset.

”Tule koeajamaan sinivalkoinen Iso Talbot lähimmän Crys-Auton Talbot piirimyyjän luo. Opit tuntemaan upean auton, joka on tasapainoinen ja turvallinen ajettava myös talvella. Ja Iso Talbot on Suomessa hyvin tehty.”

Mainos on aika erikoinen siinä mielessä, että kaikki ihmiset ovat selin autoon. Höyrylaivat kiinnostivat ihmisiä enemmän kuin autouutuus! Mikähän tämän asetelman idea oikein oli?

Mainos oli Tekniikan Maailmassa 7/1980.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

3 KOMMENTIT

  1. Udessakaupungissa valmistetut Talbot-mallit olivat aluksi Horizon ja 1510, josta tehtiin myöhemmin porrasperäinen versio Solara.

    Vuoden autoksi valittiin Simca 1307 ja 1508 eikä 1308. Suomessa tuotanto alkoi mallivuonna 1979 nimellä Chrysler, koska Simcalla oli huono laatumaine.

    Talbot-nimi tuli käyttöön mallivuonna 1980, kun Peugeot oli ostanut Chrysler Francen eikä vanhoja nimiä saanut enää käyttää.

  2. ”Höyrylaivat kiinnostivat ihmisiä enemmän kuin autouutuus.”
    Kuvasta näkyy, että toisen sisävesilaivan kannella on mies, joka puhuu ja jota ihmiset kuuntelevat. Siksi he ovat selin autoon.
    Ehkä kuvalla on haluttu välttää tavallista autonäyttelyvaikutelmaa, jossa kaikki katsovat keskellä olevaa autoa, ja pantu auto risteilylle lähdössä olevan ihmisjoukon keskelle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän