Päivän automainos: ”Tätä temppua en tekisi kuin Mazdassa. 100 km tunnissa, selkä edellä ja silmät kiinni!”

Vuonna 1996 Mazda Familiaa markkinoitiin näin räväkästi.

”Jos etsit kohtuuhintaista perheautoa, jolle voisit antaa kokonaisarvosanan jostakin erinomaisen ja loistavan väliltä, suosittelemme lähempää tuttavuutta Mazda Familiaan. Kuten huomaat, siihen on helppo ihastua – olipa nykyinen automerkkisi mikä tahansa.”

Tämän alkutekstin jälkeen on mainoksessa taulukko, jossa verrataan Mazda Familiaa Nissan Almeraan ja VW Ventoon.

Katso tästä muut Päivän automainokset.

Kaikki kolme mallia maksoivat 1996 noin 113 000 markkaa.

”Kun istut Mazda Familian säädettävän ratin taakse, huomaat että kyseessä on paitsi hyvin varusteltu, myös harvinaisen iso ja mukava auto. Takapenkillä ero kilpailijoihin näkyy vieläkin selvemmin. Familian tilat ovat sielläkin taksiluokkaa.

Miellyttävin yllätys sinua odottaa kuitenkin maantiellä. Familian edistyksellinen alusta on kehitetty Mazdan tutkimus- ja kehityskeskuksessa Saksassa. Se tuo ajoon jämäkkyyttä, jollaista et ole tässä hintaluokassa ennen kokenut.

Muilta osin Familia on kuitenkin aito japanilainen, joten tekniikkaan ja toimintaan voi luottaa kaikissa tilanteissa. Mazdassa ei ole lastentauteja. Asia, jota varsinkin lapsiperhe arvostaa.”

Mainoksen alareunassa on neljä erityisteemaa.

Puhdasta voimaa.
Nykyaikaiset 16V DOHC-moottorit 1.5i ja 1.8i (88/114 hv EEC) varmistavat puhtaan ja taloudellisen suorituskyvyn. Nyt myös 1.5i GLS, jossa mm. ohjauspyörän ja kuljettajanistuimen korkeudensäätö.

Ilo istua ja ajaa.
Edistyksellinen tekniikka, Euroopassa suunniteltu alusta ja Yhdysvalloissa palkittu muotoilu. Tuloksena uskomattoman suuret sisätilat ja ajonautinto, jota et tässä hintaluokassa ole tottunut odottamaan.

Tilavaksi mitoitettu.
Ruhtinaallista matkustusmukavuutta kaikenkokoisille. Sekä edessä että takana. Istuimen muoto ja monipuoliset säädöt varmistavat hyvän ajoasennon niin lyhyelle kuin pitkällekin kuljettajalle. Tavaratila 472 l (VDA).

Turvalliseksi tehty.
Varma tekniikka, erinomainen ajettavuus, sivutörmäyssuojat ja turvavöiden esikiristimet vakiona. 1.8 GLX -malleissa myös kaksi turvatyynyä. Turvatyynyt ja ABS-jarrut voit valita kaikkiin Familia-malleihin.

Mainoksen lopputekstinä on

Mazda
Enemmän autoa. Vähiten vikoja.

Mainos oli Tekniikan Maailmassa 6/1996.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here