Oulun poliisin kommentit miiteistä ja mopoista

Haminassa sattunut mopomiittionnettomuus on suunnannut ansaitusti huomiota erilaisten miittien turvallisuuteen.

Oulun poliisilaitos tiedotti aikaisemmin (16.5.21) tehostetusta liikenteen valvonnasta. Tehostettu valvonta oli erityisesti suunnattu kauppakeskuksen pysäköintialueella tapahtuneeseen autojen miittiin.

Samaisella on ollut myös moottoripyörien ja mopojen yhteisiä miittejä. Valvontaa on kohdistettu kyseiselle alueelle jo aikaisemminkin.

Kauppakeskuksen pysäköintialueella mitattiin tehostetussa valvonnassa ylinopeuksia 15 kpl kovimpana nopeutena 89 km/h. Paikalla on 30 km/h nopeusrajoitus.

Yhdeksän autoilijan nopeus oli sitä luokkaa, että heidät määrättiin ajokieltoon.

Kauppakeskuksen vieressä kulkevalta moottoritieltä mitattiin useita kovia ylinopeuksia, joista suurinta ylinopeutta ajoi moottoripyöräilijä, jolle mitattiin 172 km/h nopeus. Kolmelle autoilijalle mitattiin 150-154 km/h nopeudet.

Alueella on 100 km/h nopeusrajoitus. Kuljettajat määrättiin ajokieltoon.

Vain pieni osa syyllistyy rikkomuksiin

Poliisin havaintojen mukaan nuoret autoilijat käyttäytyivät pääosin asiallisesti kauppakeskuksen alueella ja vain pieni osa paikalla olleista syyllistyi rikkomuksiin.

Rikkomusten määrä kauppakeskuksen alueella sekä läheisellä moottoritiellä on kuitenkin liian suuri, vaikka kyse on tehostetusta valvonnasta.

Poliisi haluaakin kiinnittää miitteihin osallistujien huomion siihen, että kaikki käyttäytyisivät asiallisesti itse miiteissä, esimerkiksi ilman ”linttailua” ja myös niihin liittyvässä ajelussa kaduilla ja maateillä.

Huomio myös siihen että ajoneuvot ovat lainsäädännön mukaisia eli rakenteeltaan turvallisia ja virittimättömiä.

Erityisesti alaikäisten osalta poliisi toivoo, että heidän vanhemmat ovat kiinnostuneita lastensa menoista ja ajoneuvoista, jotta esimerkiksi mopon tai kevyt moottoripyörän virittäminen ei olisi mahdollista.

Poliisi jatkaa jo aikaisemmin aloitettua tehostettua mopo-valvontaa koko poliisilaitoksen alueella.

Valitettavasti jokaisessa työvuorossa tavataan viritettyjä mopoja, kevytmoottoripyöriä sekä mönkijöitä.

– Virittämisen lisäksi joudutaan puuttumaan vaaralliseen ajotapaan, kuten yhdellä renkaalla ajamiseen, linttailuun sekä muuhun häiritsevään ajamiseen, toteaa Oulun poliisilaitoksen Liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän