Ostettaessa autoa iäkkäälle kuljettajalle ei kannata tinkiä ajoa helpottavista lisävarusteista


8.10.2017 11.54

Ikä tuo vääjäämättä muutoksia liikkumistottumuksiin. Ikääntymisen myötä kannattaakin miettiä omia liikkumisvalintojaan tuoreesta näkökulmasta ja hyödyntää myös nykyteknologian tuomia mahdollisuuksia.

Tieliikenteen automaatiokehityksen tuomat mahdollisuudet kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi. Automaattivaihteet, kaistalla pysymisen avustin sekä parkkitutka auttavat hyvin auton hallinnassa ja vapauttavat aikaa keskittyä liikenteeseen entistä paremmin, todetaan Trafin tiedotteessa.

– Jos on hankkimassa uutta autoa, kannattaa pyytää perusteellista opastusta uusien laitteiden käyttöön, jotta niistä saa parhaimman hyödyn irti, muistuttaa Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Ylipäätään turvalliseen autoiluun pätevät samat säännöt kaikille, mutta ikääntymisen myötä tietyt asiat nousevat entistä tärkeämmiksi.

– Vähäänkään pidemmälle lähdettäessä matka on syytä suunnitella hyvin etukäteen. Valitse itsellesi helpoin reitti ja muista pitää tarpeeksi taukoja. Ja jos oma olo yhtään mietityttää, kannattaa auto jättää kotiin tai lähteä matkaan myöhemmin, painottaa Pohjonen.

Omasta autosta on pystyttävä myös luopumaan

– Ikä tuo omat erityispiirteensä liikkumiseen, eikä niitä ole syytä peitellä tai kieltää. Tärkeintä on tukea omaa liikkumistaan ja pohtia, mitkä liikkumisen muodot uudessa elämänvaiheessa parhaiten sopivat itselle. Tähän pohdintaan olisi myös lähipiirin hyvä yhtyä, kannustaa Trafin johtava asiantuntija Inkeri Parkkari.

Omaa ajokykyään tulee tarkkailla ja tarvittaessa omasta autosta on hyvä luopua ja miettiä muita liikkumisvaihtoehtoja.

Myös julkista liikennettä kannattaa suosia, jos se on vain mahdollista omalla a

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here